TomekWG Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Witajcie, właśnie jestem po rozlewie do butelek Belgian Pale Ale - chciałbym się dowiedzieć w jakiej temp. to piwo powinno leżakować. Bo czytałem gdzieś że piwa belgijskei warto po rozlewie przetrzymać w temp pokojowej jakiś czas... Poradźcie bo nie wiem gdzie je ulokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 potrzymaj kilka dni w pokojowej to sie dobrze nagazują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Ja moje BPA potrzymałem 2 tygodnie w pokojowej 21-23°C Wczoraj poszło do piwniczki 16-17°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekWG Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Dzięki Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ja trzymam wszystkie piwa w temperaturze 18stopni przez maks 2tygodnie, wtedy się ładnie gazują, później przenoszę do piwnicy o maks temperaturze 5stopni, bardzo dobre trunki otrzymuję po miesiącu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi