Pierre Celis Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Schneider & Sohn Tap 7 – hefe-weizenAlkohol: 5,4%Temperatura serwowania: 8-12CSkład: woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, chmiel, drożdże Wygląd: kolor pomarańczowy, dość ciemny jak na jasną pszenicę, ale za to jak apetycznie wygląda. Równomierne zmętnienie. Piana piała, drobna, obfita, układa się w ładne pagórki i pięknie znaczy szkło. Aromat: Dominuje banan i biszkopt, goździki są, ale gdzieś w tle. Pachnie słodko, troszkę mdło. Wysycenie: wysokie, ale nie bardzo wysokie. Niby trochę brakuje do kanonu, ale mi się podoba. Smak: zbożowy (pszenny), ale też kwaskowaty (cytrusowy), z delikatną nutą stomatologiczną. Goryczka symboliczna, ale wyczuwalna – idealna. Odczucie w ustach: średnio treściwe o aksamitnej, gładkiej fakturze. Wrażenie ogólne: no cóż, nie jest to najlepsze piwo pszeniczne jakie piłem. Trochę mdłe i jak na pszenicę dość ciężkie. Pijalność niezbyt wysoka. Ja po jednym czuje się pełny, najedzony, zaklejony. Być może to kwestia temperatury, bo mój egzemplarz ma jakieś 15C. Trzeba jednak przyznać, że piwo jest bardzo aromatyczne, nieźle skomponowane. Dam mu jeszcze (co najmniej) jedną szansę, ale kolejnym razem schłodzę co najmniej poniżej 10C. W takiej temperaturze powinno być wytrawniejsze w odczuciu i bardziej pijalne. Tymczasem: Ocena: 6.5/10 Post Schneider Tap 7 pojawił się poraz pierwszy w Piwolog radzi .... Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się