gimp Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Witam. Szybkie pytanko: Jeżeli według BJCP gęstość końcowa dla Weizena wynosi 2,6 - 3,6 Blg (za wiki), a mi odfermentowało do 1Blg to znaczy że mój Weizen nie mieści się w stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 dokładnie tak ale najważniejsze żeby tobie smakował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimp Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Czyli rozumiem że na konkurs (taki z profesjonalnym sędzią PSPD) się nie nadaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Zależy. Sędzia przecież po spróbowaniu nie powie Ci z dokładnością do pierwszego miejsca po przecinku jakie to ma odfermentowanie. Jeżeli czuć, że jest zbyt wytrawny i nie mieści się w stylu to pewnie nic nie ugrasz, ale nie zawsze stopień w tą czy w tą jest tak łatwo wyczuwalny i można to zamaskować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Czyli rozumiem że na konkurs (taki z profesjonalnym sędzią PSPD) się nie nadaje? Wysyłaj spokojnie, nadaje się( najwyżej odpadnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 hehe, ja też planuję wysłanie dwóch piw na konkurs, bardziej z ciekawości co o nich powiedzą profesjonalni sędziowie niż z nadzieją na nagrody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimp Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 hehe, ja też planuję wysłanie dwóch piw na konkurs, bardziej z ciekawości co o nich powiedzą profesjonalni sędziowie niż z nadzieją na nagrody Ja również wysyłam z ciekawości jaka będzie profesjonalna ocena, bo na pewno będzie mi smakował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dla mnie zasada jest prosta, jak jest dobre, to wysyłaj. Jak masz wątpliwości, to nie. Zgłaszanie piw tylko dlatego, że się narobiło przy warzeniu? Może dlatego nie wystawiam żadnych moich piw do konkursów, bo nie mam takich, z których byłbym zadowolony w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się