Maryush Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Muszę o coś zapytać.. i chyba tu najlepiej, bo tylko w tym wątku pojawia się to określenie.. Co to jest .............. wybicie ? :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Wybicie jest to ilość brzeczki gorącej po zakończeniu gotowania. Termin ten stosuje się do określania możliwości warzelni, wielkości warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) No i tu by się przydał słownik wyrażeń piwowarskich... :) Edit: Wybaczcie ten sarkazm,nie mogłem się powstrzymać... Edytowane 28 Marca 2009 przez BaronVonZuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Każdy szanujący się piwowar powinien chociaż przejrzeć książkę W. Kunzego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Jestem w trakcie lektury, ale topornie mi to idzie, bo nie lubię czytać ebooków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Każdy szanujący się piwowar powinien chociaż przejrzeć książkę W. Kunzego. Zgadzam się z darko w 100%!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Mam takie pytanie, A gdyby tak poprosic jakas istniejaca fabryke, zeby produkowala swoje piwo, ale wedlug Twojego przepisu, naklejalaby Twoje etykiety, kapslowala kapslami Twojego projektu oraz nalewala do butelek, ktore Ty bys chcial...czy to nie wyjdzie taniej ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ...czy to nie wyjdzie taniej ? Pozdrawiam Taniej niż co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Niz otwarcie swojego browaru, niz zamowienie maszyn i zorganizowanie wlasnego browaru. Czy wogole istnieje taka mozliwosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Niz otwarcie swojego browaru, niz zamowienie maszyn i zorganizowanie wlasnego browaru. Czy wogole istnieje taka mozliwosc? Pewno, że istnieje. Tylko tu nie o to chodzi. Otwierając swój mały browar sprzedajesz piwo warzone na miejscu prosto ze zbiorników leżakowych a nie przywożone w cysternie. I po co nam cała cysterna jednego piwa jak można zrobić kilka różnych w ilości 200-300 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Niz otwarcie swojego browaru, niz zamowienie maszyn i zorganizowanie wlasnego browaru. Czy wogole istnieje taka mozliwosc? istnieje. O ile się nie mylę swego czasu Krajan produkował na zamówienia MIN. GOBIN, JAKT Pomyśl tylko ile taki browar możne uwarzyć za jednym podejściem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Niz otwarcie swojego browaru, niz zamowienie maszyn i zorganizowanie wlasnego browaru. Czy wogole istnieje taka mozliwosc? Czy uważasz, że jakikolwiek przemysłowy browar w Polsce jest w stanie i potrafi uwarzyć witbiera, IPA czy milk stouta. Bo ja takiego nie znam. I jeszcze najlepiej, żeby to było w ilości maks 10hl. To o czym piszesz swego czasu praktykował Browar Stary Kraków (zleceniodawca) we współpracy z Relakspolem (wytwórca). I co? I w którymś momencie Relakspol postanowił warzyć piwo na własną rękę, ciągle były kłopoty z jakością, o opakowaniu nie wspominając. Także w polskich warunkach, jest to jedynie teoretyczna możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 To moze troche pomylilem temat, ale jesli poszukuje w Polsce fabryki piwa, ktora wypdorukowalaby dla mnie ok.300hl rocznie (90tys. butelek 0.33) z moja etykieta - to jest teoretycznie mozliwe z tego co piszecie. Podpisalbym kontrakt, zlozyl zamowienie i fabryka rozpoczelaby produkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Btw. to mowie o piwie przecietnej jakosci, zadnym gornolotnym, Pils - 5% vol, 11.85? Plato, butelki 0.33 L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Browar Kiper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A jak wyglada sprawa legalnosci mni-browarow w Polsce? Tzn. czy np. jeden z Irish pubs w Warszawie moze zaczac warzyc swoje wlasne stouty i Irish Ales czy musza na to miec specjalne pozwolenia, tony papierkow itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 dwie tony papierkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) A tu można zobaczyć fotorelację, jak się to robi w małym browarze za Wielką Wodą. Wybicie bodaj 6hl. Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 dwie tony papierkow Dwie tony papierków to trzeba mieć by dostać pozwolenie na wypełnianie aplikacji o pozwolenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się