amatjas Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jutro długi weekend się zaczyna, miało być warzenie, a mi się sklep z dostawą słodów podstawowych obsunął. Jak w temacie posiadam wiedeński, monachijski I, całą gamę karmelowych. Czy taki zasyp od bidy ujdzie? Wiedeński - 3kg Monachijski I - 1,3kg Caraamber - 0,3kg Karmelowy 600 - 0,1 Chcę to nachmielić Cluster/Williamette i zadać London Ale III. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Stylowe może nie będzie - ale będzie na pewno dobre piwo "Wrzuć" surowce do jakiegoś programu i będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Możesz wykonać Portera Angielskiego, całkiem w stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A skąd Ci przyszło do głowy Pale Ale z tych surowców? Zacieraj co masz a nazwa jest tutaj najmniej istotna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatjas Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Nie zależy mi specjalnie na stylu, jednak wolałbym coś bliżej PA, APA, ewentualnie AAA. Nie mam doświadczenia z wiedeńskim, nie wiem w jakich proporcjach dać go z monachijskim. Założyłem jak wyżej, może lepiej pół na pół? No i czy przy takiej bazie ( wiedeński z monachijskim) karmelowych używać standardowo jak przy ejlach na bazie pilzneńskiego z monachijskim? Edytowane 28 Maja 2013 przez amatjas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Monachijskiego z 15-20% max, ja bym w ogóle zrezygnował z niego. Karmelowych normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatjas Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dzieki Zgoda, no to daję monacha tylko 0,5 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się