Paweł Leszczyński Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Zapraszamy na trzecią serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenie Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka w dużym naczyniu). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 19 miejsc! Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie. Terminy szkoleń i cechy piwa: 1. 9 IX (wtorek), godz. 19:30: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier 2. 11 IX (czwartek), godz. 19:30: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy 3. 16 IX (wtorek), godz. 19:30: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno 4. 17 IX (środa), godz. 19:30: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy Aktualna liczba wolnych miejsc publikowana jest na FB: https://www.facebook...47545642062811/ Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i certyfikowanych sędziów piwnych oraz 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.). Certyfikowani sędziowie za każde z 4 szkoleń otrzymują 1,5 punktu w rankingu sędziów PSPD. Wpłaty proszę dokonywać na konto: Paweł Leszczyński 16 1140 2004 0000 3702 7066 0384 Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4. Na każdą degustację mamy tylko 19 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Warto podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu, czasem mogę nie zauważyć wpłaty na koncie. Zwroty w przypadku rezygnacji ze szkolenia możliwe są jedynie do 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Paweł Leszczyński prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Paweł Leszczyński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manowar Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 16 i 17 to też wrzesień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Leszczyński Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Tak, przepraszam, mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin b Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Zapisał się ktoś z was na to szkolenie? Dostaliście jakieś potwierdzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Zapisał się ktoś z was na to szkolenie? Dostaliście jakieś potwierdzenie? Paweł mi odpisał od razu na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin b Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Ja też już dostałem odpowiedź. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zapraszamy na czwartą serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka w dużym naczyniu). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 19 miejsc! Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie. Terminy szkoleń i cechy piwa: 1. 15 XII (poniedziałek), godz. 19:30: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier 2. 16 XII (wtorek), godz. 19:30: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy 3. 17 XII (środa), godz. 19:30: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno 4. 18 XII (czwartek), godz. 19:30: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy Aktualna liczba wolnych miejsc publikowana jest na FB:https://www.facebook...12779705501106/ Kolejne szkolenie odbędzie się najpewniej w styczniu 2015 roku. Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i certyfikowanych sędziów piwnych oraz 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.). Certyfikowani sędziowie za każde z 4 szkoleń otrzymują 1 punkt w rankingu sędziów PSPD. Wpłaty proszę dokonywać na konto: Paweł Leszczyński 16 1140 2004 0000 3702 7066 0384 Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4. Na każdą degustację mamy tylko 19 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Warto podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu, czasem mogę nie zauważyć wpłaty na koncie. Zwroty w przypadku rezygnacji ze szkolenia możliwe są jedynie do 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Paweł Leszczyński prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się