Skocz do zawartości

16 maja 2015 - "Pod Przełęczą" Rzeczka, Góry Sowie, spotkanie wiosenne


rubezahl

Rekomendowane odpowiedzi

Rezerwujcie terminy, warzcie piwa, przygotowujcie domowe specjały!
W imieniu Gospodarzy "Pod Przełęczą" (i swoim :) ) zapraszam.

Tych, którzy bywali w tym gościnnym miejscu, zachęcać raczej nie muszę!
Pozostałym polecam. :okey:

Plan spotkania - jak zwykle rozwojowy :P .

- - - - -

Ed.

 

 

  W dniu 2.03.2015 o 05:15, Eliska903 napisał(a):
 Kochani! Czas rozpocząć rezerwację pokoi, bo mamy już pierwszych obserwatorów i degustatorów. Zasady znane- 10 l = nocleg + ognisko+ śniadanie dla 1 os.    Wszystkie pomysły zapisuję, czyli liczę na gitarę, fasolówkę i musztardę kuchcika i konkurs piwny- kilka nagród się znajdzie. Kto chciałby ogarnąć ten ostatni temat- karty, regulamin itp?   Czekam na wpisy dotyczące pokoi, piszcie, proszę ile miejsc potrzebujecie. Pokoje dostępne od 10:00, można przyjechać w piątek. Rozpoczęcie o 14:00. 13:00- przygotowanie stoisk 14:00- degustacja piw konkursowych (jeśli dojdzie do konkursu-) 15:00-ogrodowe warsztaty dla dzieci - zbiórka przy wiacie ogniskowej 15:00- rozpoczęcie warzenia 16:00- degustacja potraw na bazie piwa  19:00- ? ognisko   Zapraszam wszystkich rękodzielników, jak macie ochotę przywieźć coś na sprzedaż. To tak wstępnie, jesteśmy otwarci na nowe pomysły. Koszt noclegu ze śniadaniem i imprezą dla tych co bez piwa - 55 zł/os
Edytowane przez rubezahl
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ok. czuję się zaproszony, tylko martwi mnie jeden fakt. Kochani gospodarze nie odbierają telefonów. Dałem skrzynkę piwa na wymianę, o musztardzie nie wspomnę i jakosik nie mam odpowiedzi co się z tym dzieje?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 11.01.2015 o 19:11, quhcik napisał(a):

Dałem skrzynkę piwa na wymianę, o musztardzie nie wspomnę i jakosik nie mam odpowiedzi co się z tym dzieje?

Wylane, wyrzucone - ze względu na jakość... ;) .

... oczywiście (niewybredny) "żart"!

 

Przedświąteczne spotkanie/kiermasz naszych specjałów (jak pewnie czytałeś) "nie wypalił".

 

Ola specjalnie dzwoniła do mnie z informacją, że czekają Twoje wyroby.

Niestety, nie mam kiedy podjechać i coś podmienić.

Może jak spadnie więcej śniegu, wybiorę się na biegówki w Sowie.

Jak nie, to Twoje dolniaki "wylagerują" w optymalnych warunkach do maja, nie wspominając musztardy, która pewnie dojrzeje - i zachwycą przybyłych (jak nas poczęstujesz :P ).

Edytowane przez rubezahl
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 12.01.2015 o 22:59, krzysiek9999 napisał(a):

Czy 16 maja to już pewny termin?

Ola potwierdziła (na 100%) - 16 maja (i jesienne 3 października 2015).

Terminy wpisane w kalendarz ośrodka, gminy, "sił wyższych" - dla zapewnienia pogody ;) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 11.01.2015 o 19:11, quhcik napisał(a):

Musztarda zjedzona, piwo nadal czeka na wymiankę- Jacek znalazł dla Ciebie swoje grodziskie ze starych zbiorów!

Ok. czuję się zaproszony, tylko martwi mnie jeden fakt. Kochani gospodarze nie odbierają telefonów. Dałem skrzynkę piwa na wymianę, o musztardzie nie wspomnę i jakosik nie mam odpowiedzi co się z tym dzieje?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 11.01.2015 o 17:59, rubezahl napisał(a):

Rezerwujcie terminy, warzcie piwa, przygotowujcie domowe specjały!

W imieniu Gospodarzy "Pod Przełęczą" (i swoim :) ) zapraszam.

 

Tych, którzy bywali w tym gościnnym miejscu, zachęcać raczej nie muszę!

Pozostałym polecam. :okey:

 

Plan spotkania - jak zwykle rozwojowy :P .

 

W planie nowe potrawy na bazie piwa- robimy pikantną zupę piwną, żeberka w piwie itp.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 20.01.2015 o 20:27, Eliska903 napisał(a):

W planie nowe potrawy na bazie piwa- robimy pikantną zupę piwną, żeberka w piwie itp.

Oczywiście nie tylko delektowanie się specjałami, ale i tajniki ich powstawania - Ola, Marta i Ala obiecały podzielić się swoimi sekretami...

... kuchennymi!! :P

 

W planie "warsztaty" kulinarne.

 

Lista chętnych, do zaprezentowania kulisów powstawania swoich dobroci jest zdecydowanie otwarta! Piszcie.

 

 

... Juruś, Ty chyba proces wyrobu (legendarnej już :lol: ) musztardy wreszcie zdradzisz.

Edytowane przez rubezahl
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak mówią niemcy hojte morgen zlałem dziś swoje pierwsze korzenne i chyba trochę przesadziłem z ilością korzenia. Ale zapowiada się nie żle. Zachowam parę buteleczek na spotkanie 16.05.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Temat konkursu był poruszany w wątku z poprzedniej imprezy, czas leci, można pomyśleć o jakiś konkretach na imprezę majową.

W zasadzie są dwie opcje - albo chętni do udziału warzą to samo (styl do ustalenia), albo uczestnicy wystawiają to co przywiozą, czyli jedna kategoria otwarta. Można to zrobić na zasadzie konkursu konsumenckiego - głosować będą przybyli. Odpowienio wcześniej przygotuje się karty do głosowania z piwami wytypowanymi do konkursu, każdy gość dostanie jedną kartę i zaznacza to, które mu najbardziej smakuje i wrzuca do urny. Konkurs typowo zabawowy. Chętni/zainteresowani?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

oj tam od razu dwie skrzynki, powiedzmy, że jeśli znów "wpisowe" będzie 10l to żeby 5l było tego ocenianego. 5l czyli 10butelek a kubeczki degustacyjne nie duże, nie pamiętam jaką pojemność miały, 0,2l? to będzie już sporo "porcji" degustacyjnych ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 2.02.2015 o 13:40, camilos napisał(a):

... Konkurs typowo zabawowy. Chętni/zainteresowani?

Oczywiście Gospodarze - Ola i Jacek mają głos decydujący o formie i szczegółach przyszłego spotkania.

 

Dla mnie taki konkurs, nawet w formie czysto zabawowej jest zbędny.

Cieszmy się swoim towarzystwem i naszymi piwami (oraz domowymi specjałami, których pewnie znów nie zabraknie :okey: ).

 

Piszcie, jeśli będą chętni do przeprowadzenia takiej zabawy, Gospodarze z pewnością nie będą przeciwni.

 

:beer: :beer:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kochani! Czas rozpocząć rezerwację pokoi, bo mamy już pierwszych obserwatorów i degustatorów. Zasady znane- 10 l = nocleg + ognisko+ śniadanie dla 1 os.

 

 Wszystkie pomysły zapisuję, czyli liczę na gitarę, fasolówkę i musztardę kuchcika i konkurs piwny- kilka nagród się znajdzie. Kto chciałby ogarnąć ten ostatni temat- karty, regulamin itp?

 

Czekam na wpisy dotyczące pokoi, piszcie, proszę ile miejsc potrzebujecie. Pokoje dostępne od 10:00, można przyjechać w piątek. Rozpoczęcie o 14:00.

13:00- przygotowanie stoisk

14:00- degustacja piw konkursowych (jeśli dojdzie do konkursu-)

15:00-ogrodowe warsztaty dla dzieci - zbiórka przy wiacie ogniskowej

15:00- rozpoczęcie warzenia

16:00- degustacja potraw na bazie piwa 

19:00- ? ognisko

 

Zapraszam wszystkich rękodzielników, jak macie ochotę przywieźć coś na sprzedaż. To tak wstępnie, jesteśmy otwarci na nowe pomysły.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 2.03.2015 o 07:48, karczmarz napisał(a):
Jak się ma kwestia osób chcących przybyć ale bez piwa?

Przybywają wtedy bez piwa :)

 

... a tak poważniej - są gośćmi jak wielu przybyłych na "oficjalną" część.

Jeśli nocują, to z reguły też zjawiają się na "kameralnej" części naszych spotkań (ognisko, śpiewy, muzyka, tańce, smakowite jedzenie, czasami trochę piwa...  :P ).

Edytowane przez rubezahl
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.