rubezahl Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Rezerwujcie terminy, warzcie piwa, przygotowujcie domowe specjały!W imieniu Gospodarzy "Pod Przełęczą" (i swoim ) zapraszam.Tych, którzy bywali w tym gościnnym miejscu, zachęcać raczej nie muszę!Pozostałym polecam. Plan spotkania - jak zwykle rozwojowy . - - - - - Ed. Kochani! Czas rozpocząć rezerwację pokoi, bo mamy już pierwszych obserwatorów i degustatorów. Zasady znane- 10 l = nocleg + ognisko+ śniadanie dla 1 os. Wszystkie pomysły zapisuję, czyli liczę na gitarę, fasolówkę i musztardę kuchcika i konkurs piwny- kilka nagród się znajdzie. Kto chciałby ogarnąć ten ostatni temat- karty, regulamin itp? Czekam na wpisy dotyczące pokoi, piszcie, proszę ile miejsc potrzebujecie. Pokoje dostępne od 10:00, można przyjechać w piątek. Rozpoczęcie o 14:00. 13:00- przygotowanie stoisk 14:00- degustacja piw konkursowych (jeśli dojdzie do konkursu-) 15:00-ogrodowe warsztaty dla dzieci - zbiórka przy wiacie ogniskowej 15:00- rozpoczęcie warzenia 16:00- degustacja potraw na bazie piwa 19:00- ? ognisko Zapraszam wszystkich rękodzielników, jak macie ochotę przywieźć coś na sprzedaż. To tak wstępnie, jesteśmy otwarci na nowe pomysły. Koszt noclegu ze śniadaniem i imprezą dla tych co bez piwa - 55 zł/os Edytowane 3 Marca 2015 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ok. czuję się zaproszony, tylko martwi mnie jeden fakt. Kochani gospodarze nie odbierają telefonów. Dałem skrzynkę piwa na wymianę, o musztardzie nie wspomnę i jakosik nie mam odpowiedzi co się z tym dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Dałem skrzynkę piwa na wymianę, o musztardzie nie wspomnę i jakosik nie mam odpowiedzi co się z tym dzieje? Wylane, wyrzucone - ze względu na jakość... . ... oczywiście (niewybredny) "żart"! Przedświąteczne spotkanie/kiermasz naszych specjałów (jak pewnie czytałeś) "nie wypalił". Ola specjalnie dzwoniła do mnie z informacją, że czekają Twoje wyroby. Niestety, nie mam kiedy podjechać i coś podmienić. Może jak spadnie więcej śniegu, wybiorę się na biegówki w Sowie. Jak nie, to Twoje dolniaki "wylagerują" w optymalnych warunkach do maja, nie wspominając musztardy, która pewnie dojrzeje - i zachwycą przybyłych (jak nas poczęstujesz ). Edytowane 11 Stycznia 2015 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Musztarda chyba tak długo nie postoi. Co prawda wczoraj jadłem z tej samej daty produkcji i było wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Czy 16 maja to już pewny termin? Niektórzy muszą już sobie urlopy planować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 No to my wpisujemy termin. Mamy nadzieję, że nic się po drodze nie urodzi i przybieżymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Czy 16 maja to już pewny termin? Ola potwierdziła (na 100%) - 16 maja (i jesienne 3 października 2015). Terminy wpisane w kalendarz ośrodka, gminy, "sił wyższych" - dla zapewnienia pogody . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 to my się piszem. piwo dla ludu będzie oraz coś na after party-FES z zeszłeGo roku jest coraz lepszy, pewno przywioze butelkę, czekolada w płynie. ale do maja dużo czasu, coś ciekawego się wymyśli;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Myślę że moje nowe korzenne też się znajdzie tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) moje "świąteczne" też przyjedzie,do tego czasu mam nadzieję że ładnie się ułoży. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Musztarda zjedzona, piwo nadal czeka na wymiankę- Jacek znalazł dla Ciebie swoje grodziskie ze starych zbiorów! Ok. czuję się zaproszony, tylko martwi mnie jeden fakt. Kochani gospodarze nie odbierają telefonów. Dałem skrzynkę piwa na wymianę, o musztardzie nie wspomnę i jakosik nie mam odpowiedzi co się z tym dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Czy 16 maja to już pewny termin? Niektórzy muszą już sobie urlopy planować Pewny, pewny, nawet w kalendarzu imprez gminnych odnotowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Rezerwujcie terminy, warzcie piwa, przygotowujcie domowe specjały! W imieniu Gospodarzy "Pod Przełęczą" (i swoim ) zapraszam. Tych, którzy bywali w tym gościnnym miejscu, zachęcać raczej nie muszę! Pozostałym polecam. Plan spotkania - jak zwykle rozwojowy . W planie nowe potrawy na bazie piwa- robimy pikantną zupę piwną, żeberka w piwie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mogę w moim garze zaciernym 50l ugotować fasolową którą wg. moich przyjaciół robię przepyszną. No może nie cały gar ale.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) W planie nowe potrawy na bazie piwa- robimy pikantną zupę piwną, żeberka w piwie itp. Oczywiście nie tylko delektowanie się specjałami, ale i tajniki ich powstawania - Ola, Marta i Ala obiecały podzielić się swoimi sekretami... ... kuchennymi!! W planie "warsztaty" kulinarne. Lista chętnych, do zaprezentowania kulisów powstawania swoich dobroci jest zdecydowanie otwarta! Piszcie. ... Juruś, Ty chyba proces wyrobu (legendarnej już ) musztardy wreszcie zdradzisz. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jak mówią niemcy hojte morgen zlałem dziś swoje pierwsze korzenne i chyba trochę przesadziłem z ilością korzenia. Ale zapowiada się nie żle. Zachowam parę buteleczek na spotkanie 16.05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Temat konkursu był poruszany w wątku z poprzedniej imprezy, czas leci, można pomyśleć o jakiś konkretach na imprezę majową. W zasadzie są dwie opcje - albo chętni do udziału warzą to samo (styl do ustalenia), albo uczestnicy wystawiają to co przywiozą, czyli jedna kategoria otwarta. Można to zrobić na zasadzie konkursu konsumenckiego - głosować będą przybyli. Odpowienio wcześniej przygotuje się karty do głosowania z piwami wytypowanymi do konkursu, każdy gość dostanie jedną kartę i zaznacza to, które mu najbardziej smakuje i wrzuca do urny. Konkurs typowo zabawowy. Chętni/zainteresowani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Wtakim przypadku to chyba po 2-e skrzynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 oj tam od razu dwie skrzynki, powiedzmy, że jeśli znów "wpisowe" będzie 10l to żeby 5l było tego ocenianego. 5l czyli 10butelek a kubeczki degustacyjne nie duże, nie pamiętam jaką pojemność miały, 0,2l? to będzie już sporo "porcji" degustacyjnych ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 ... Konkurs typowo zabawowy. Chętni/zainteresowani? Oczywiście Gospodarze - Ola i Jacek mają głos decydujący o formie i szczegółach przyszłego spotkania. Dla mnie taki konkurs, nawet w formie czysto zabawowej jest zbędny. Cieszmy się swoim towarzystwem i naszymi piwami (oraz domowymi specjałami, których pewnie znów nie zabraknie ). Piszcie, jeśli będą chętni do przeprowadzenia takiej zabawy, Gospodarze z pewnością nie będą przeciwni. :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 jest duża szansa, że zawitam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Kochani! Czas rozpocząć rezerwację pokoi, bo mamy już pierwszych obserwatorów i degustatorów. Zasady znane- 10 l = nocleg + ognisko+ śniadanie dla 1 os. Wszystkie pomysły zapisuję, czyli liczę na gitarę, fasolówkę i musztardę kuchcika i konkurs piwny- kilka nagród się znajdzie. Kto chciałby ogarnąć ten ostatni temat- karty, regulamin itp? Czekam na wpisy dotyczące pokoi, piszcie, proszę ile miejsc potrzebujecie. Pokoje dostępne od 10:00, można przyjechać w piątek. Rozpoczęcie o 14:00. 13:00- przygotowanie stoisk 14:00- degustacja piw konkursowych (jeśli dojdzie do konkursu-) 15:00-ogrodowe warsztaty dla dzieci - zbiórka przy wiacie ogniskowej 15:00- rozpoczęcie warzenia 16:00- degustacja potraw na bazie piwa 19:00- ? ognisko Zapraszam wszystkich rękodzielników, jak macie ochotę przywieźć coś na sprzedaż. To tak wstępnie, jesteśmy otwarci na nowe pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 1. Rubezahl + 1 (10 l) 2. Mariusz + 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 1. Rubezahl + 1 (10 l) 2. Mariusz + 2 3. Karczmarz + 1 (10 l.) Jak się ma kwestia osób chcących przybyć ale bez piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Jak się ma kwestia osób chcących przybyć ale bez piwa? Przybywają wtedy bez piwa ... a tak poważniej - są gośćmi jak wielu przybyłych na "oficjalną" część. Jeśli nocują, to z reguły też zjawiają się na "kameralnej" części naszych spotkań (ognisko, śpiewy, muzyka, tańce, smakowite jedzenie, czasami trochę piwa... ). Edytowane 2 Marca 2015 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi