bzium1986 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 (edytowane) witam; czy poniższy zasyp będzie odpowiedni? pilzneński 3,5kg wiedeński 1,0kg abbey malt 1,0kg carabelge 500g carared 300g special b 200g cara crystal 200g płatki owsiane 400g czekoladowy 50g zacieranie: 50oC - 15 min 62oC- 20 72oC- 60 chmielenie: fuggle 50g 60' saaz 40g 15' planuję na 26 litrów, 18-19oBlg, IBU koło 20. jeszcze: czy dodawać przyprawy? zasyp jest dość urozmaicony, nie wiem czy dodatkowe elementy nie zepsułyby efektu? Edytowane 25 Września 2012 przez bzium1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 (edytowane) Trochę dużo tych karmelowych , no i zacieranie wybrałbym 40/30. Przypraw bym nie dawał ale trochę cukru i owszem. Jakie chcesz użyć drożdże? No i ciężko będzie wyciągnąć z takiego zasypu 26l/18-19oBlg Edytowane 25 Września 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się