Shooter Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Na etykietach kolegi korzen16 widnieje kufel z podpisem jak w temacie. Kojarzy mi się z akcją nie jeżdżę po alkoholu i to mi się podoba. Chciałbym prosić kolegę o to logo w celu umieszczania na moich etykietach w celu propagowania kultury spożywania tego szlachetnego trunku. Sądzę, że warto zastosować ujednolicone logo. Myślę, że wielu piwowarów również chciało by w ten sposób przyłączyć się do tego pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 dzięki za docenienie i proszę bardzo znaczek w wersji monochromatycznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Fajne by było takie ujednolicone. Ja kiedyś na imprezę miałem kontry z instrukcją nalewania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 http://www.piwo.org/gallery/image/1419-jak-nalewac-piwo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 tak w temacie podawania piwa w szkle - przyporządkowanie właściwego szkła do gatunku piwa: http://ocen-piwo.pl/Jak_podawac_piwo.html do tej pory niestety leję w jedno szkło 0,5 (0,22)litra, ale mam zamiar zaopatrzyć się we właściwy sprzęt; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tudzież moje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ja zrobiłem coś takiego https://m.facebook.com/events/?ref=bookmark&__user=1144452283#!https://fbcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/246587_442324969175105_572366768_n.jpg?dl=1 Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ja zrobiłem coś takiego https://m.facebook.c...6768_n.jpg?dl=1 Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2 Nic mi nie wyświetla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tudzież moje: Fajne i kolorowe, ale myślałem raczej o takiej uniwersalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tudzież moje: Fajne i kolorowe, ale myślałem raczej o takiej uniwersalnej. No to proszę. Ale "nie pij piwa z butelki" brzmi jakoś dziwnie. Jakby w ogóle je wylać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 A jak inaczej można wypić amerykańskiego lagera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tudzież moje: Fajne i kolorowe, ale myślałem raczej o takiej uniwersalnej. No to proszę. Ale "nie pij piwa z butelki" brzmi jakoś dziwnie. Jakby w ogóle je wylać Dlatego w logo jest kufel. To logo nie pij piwa bezpośrednio z butelki też mi się podoba. Teraz nie mogę się zdecydować. A jak inaczej można wypić amerykańskiego lagera? Jeśli nadaje się do picia tylko z butelki, to lepiej go wylać. Temat jest o logo na piwa domowe, więc te na pewno lepiej pić z pokala, czy kufla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Dlatego w logo jest kufel. To logo nie pij piwa bezpośrednio z butelki też mi się podoba. Teraz nie mogę się zdecydować. Więc najlepiej dać 2- nie pić z butelki a pić schłodzone i ze szklanki/kufla. Edytowane 31 Marca 2013 przez Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja zrobiłem coś takiego https://m.facebook.c...6768_n.jpg?dl=1 Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2 Nic mi nie wyświetla. Coś się link spieprzył Takie coś zrobiłem: Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dlatego w logo jest kufel. To logo nie pij piwa bezpośrednio z butelki też mi się podoba. Teraz nie mogę się zdecydować. Więc najlepiej dać 2- nie pić z butelki a pić schłodzone i ze szklanki/kufla. Ale do ilu schłodzone? Zależne od rodzaju piwa? Czy może każde schładzamy do np 5 OC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lampek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Dobra nalepka na furkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ja zrobiłem piktogram. Patrząc po moich znajomych, to do niektórych tylko pismo obrazkowe przemawia Swiaderny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Patrząc po moich znajomych, to do niektórych tylko pismo obrazkowe przemawia że tak spytam: przed, po, czy w trakcie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Chodzi o to, że tłumaczysz takiemu, że piwo wyjątkowe, refermentowane w butelce, niefiltrowane, zawierające naturalny osad drożdżowy, że powinno się pić ze szklanki itd, a on bierze i z gwinta daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 a on bierze i z gwinta daje ma to dobre dla Ciebie strony - nie masz tyle drożdżaków do wypłykiwania, być może nawet butelki nie będą wymagały wogóle płukania, a jedynie dezynfekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam, my przygotowaliśmy mini-ulotkę dla osób mających kontakt z domowym piwem pierwszy raz. Wersja czarno-biała i kolorowa. gąsior 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 ładna rzecz ale dla mnie najwiekszą zaletą picia z kufla czy innego szkła nie jest to, że piwo pozostaje niezmącone ale to, że można docenić walory zapachowo-wizualne: bąbelki, piana, różniste zapachy...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 bąbelki, piana, różniste zapachy no i sam kształt kufla odpowiedni do stylu piwa; wiele się nauczyłem i dowiedziałem w ostatnich miesiącach - kiedyś półlitrowy glass i byłem zadowolony , teraz to już nie takie proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Panowie, to jest info dla osób mających kontakt z domowym piwem po raz pierwszy a nie dla starych wyjadaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Do wyjadacza to jeszcze przynajmniej z 60 warek mi brakuje , ale miło jest popatrzeć na własne, nazwijmy to "dzieło", wlane do fajnego szła a nie ciągnąć z butli (faktem jest że zawsze preferowałem piwo pite z kufla/pokala, ale zdarzało się i hejnały wygrywać); mi osobiście osad drożdżowy nie podchodzi, więc choćby z tego powodu do piw domowych będę stosował zasadę "Nie pij piwa z butelki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi