korzen16 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 na tokarce tzw moletowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A gdzie można kupić materiały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 nierdzewka zakupiona w hurtowni tabal siedlce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) A masz zmoże zapisane co konkretnie kupiłeś, jakie elementy? Edytowane 30 Stycznia 2014 przez waz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 http://www.piwo.org/topic/12180-nierdzewka-gniotownik/ prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Warka #18 (18 luty) PILSNER Pale 5kg Monachijski II 1kg Zacieranie 53°C przez 5 minut 62°C przez 30 minut 72°C przez 30minut 76°C podgrzanie i filtracja (wyszło 32,5L, 12Blg) Chmielenie 25g Marynka 60' 32g Saaz 20' 32g Saaz 5' fermentuje okolo 30L 13Blg IBU~25-30 drożdże brewferm lager zabutelkowane a połowa w kegu 09-03-2014r. Edytowane 9 Marca 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Warka #19 (22 luty) BELGIAN PALE ALE poprzednio bardzo mi smakował(warka 10) 2,6kg pale ale strzegom 1kg monachijski strzegom 400g karmelowy 150 strzegom Zacieranie: 62°C 15' 68°C 45' 76°C 10' i filtracja 21L 12blg Chmielenie: 20g marynki 60' 12g lubelski 30' 12g lubelski 5' 30IBU gestwa po #16 15L w keg reszta w butelki 16marca Edytowane 17 Marca 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 PODPIWEK Z JAŁOWCA. na 20L 400g zgniecionych owoców jałowca gotuje 10min z 40g chmielu lubelskiego. przecedzam i dodaje 800g cukru. nie fermentuje, wlewam do kega i gazuje. bardzo dobre i idealnie gasi pragnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Warka #20(7kwiecień) WITbier 2,3kg pilzneński optima 2kg przenica 200g owies zacieranie: kleikowanie w 65-68°C 30min 45°C 15min na koniec dodanie pszenicy i owsa 65°C 70min(negatywna próba jodowa po40min) 72°C 30min 76°C 10min i filtracja Chmielenie: 10g Marynka 60 min 15g Lubelski 20 min 10g Saaz,7g Kolendry, 20g skórki 10min 7g Kolendry, 20g Skórki 3min Skórka mniej-więcej po połowie pomarańczy i grapefruita 20L 10,5Blg drozdze po 17 Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Warka #21 15kwietnia) Sweet Stout pilneński 3kg Pale ale 0,8kg karmelowy 150 0,2kg karmelowy 600 0,2kg barwiący 0,1kg palony 0,1kg Zacieranie: 63oC przez 30 min 72°C przez 30 min palony i barwiacy dodajemy na ostatnie 5min 76o przez 10 min i filtracja chmielenie 60min: 30g lubelski 30' i 500g laktozy 15g lubelski 10' 15Blg, 22L, drożdże brewfermTOP Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Warka #22 11maja Porter pilneński optima 5kg monachijski strzegom 1kg 500g karmelowy 30 250g karmelowy 150 200g karmelowy 300 200g czekoladowy jasny 200g karmelowy 600 100g słodu barwiącego 100g jęczmień prażony Zacieranie: 62°C 30min 72°C 20min czekoladowy i palony dodajemy na ostatnie 5min Chmielenie 60min: Marynka 20g 60min sybilla 20g 30min Lubelski 25g 5min 21Blg, 21L brewferm lager Edytowane 15 Czerwca 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Warka #23 16 czerwca Hefe-Weizen pilneński optima 2kg pszeniczny optima 3kg Zacieranie: 45°C 15 min, było 48°C 55°C 15 min 62°C 40 min 72°C 40 min Chmielenie 60min: Sybilla 20g WB-06, 12blg 23L 10-15IBU 23.06 zeszło do 2blg 28.06 zabutelkowane 23L 2blg 130g cukru Edytowane 29 Czerwca 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Warka #24 22 czerwca Pilzner pilzneński optima 4,5kg(tak sie zwazylo) Zacieranie: 64°C 15min 72°C 45min 76°C filtracja Chmielenie 60min: 10g Marynka 60' 15g Sybilla 60' 25g Saaz 20' 25g Saaz 5' Gozdawa Pilzner 10blg, 22L 25-30IBU 3.07 3blg 16.07 2BLG, przelane do kega i kilka butelek Edytowane 16 Lipca 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Warka #25 29 czerwca Hefe-Weizen pilneński optima 1,5kg monachijski II strzegom 0,5kg pszeniczny optima 3kg Zacieranie: 45°C 10 min, było 48°C 55°C 10 min 62°C 30 min 72°C 30 min Chmielenie 60min: Sybilla 20g 10-15IBU 20L 13BLG gestwa po #23 zeszlo do 1BLG, przelane do kega 16.07, i kilka butelek Edytowane 16 Lipca 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Warka #26(18październik) AIPALIGHT Pilznenski 4kg Monachijski 1.3kg Karmelowy 30 700g Zacieranie: 62°C 15' 68°C 45' 76°C 10' i filtracja 27,5L 11blg Chmielenie: 10g magnum 60' 15g citra 30' 20g saaz 10' ~26IBU 24,5L 12Blg Drozdze brewferm top 16.11 zabutelkowane 24L 5Blg 15l keg reszta butelki 55g cukru Edytowane 22 Listopada 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Warka #27 23 listopada WeizenBock pilneński optima 2kg pszeniczny optima 3kg barwiący 0,1kg palony 0,1kg Zacieranie: 62°C 30 min 72°C 30 min ciemne na ost. 10min. Chmielenie 60min: Sybilla 20g ~15IBU fermentuje 20L 13Blg drożdże WB-06 13.12 zakapslowane zeszło do 1Blg Edytowane 13 Grudnia 2014 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Warka #28 14 grudnia Hefe-Weizen pilneński optima 3kg pszeniczny optima 3kg Zacieranie: 62°C 30 min 72°C 30 min Chmielenie 60min: Citra 20g 25L 13BLG gestwa po #27 06.01 zlane zeszlo do 1blg Edytowane 7 Stycznia 2015 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Warka #29 25 grudnia Cortez Gold Mexican Carveza brew-kit bulldog, który dostała znajoma i nie wiedziała co z nim zrobić. 3kg ekstrakt 23L 10 BLG dodane drożdże 30.12 dodanie chmielu. 12.01 zlane do kega i butelek zeszlo do 2blg Edytowane 13 Stycznia 2015 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Warka #30 9 Maj ALE pilneński optima 7kg Zacieranie:70°C 45min 20L Wysładzanie: 20L Chmielenie 60min:20g Magnum 12,5% 60'20g Saaz 3% 30'14g Citra 13,4% 5' Wyszło 30l 13Blg drożdże brew ferm prawie ściek Edytowane 30 Czerwca 2015 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Warka #31 30 czerwiec pilneński optima 5kg Zacieranie:68°C 30min 20L Wysładzanie: 10L Chmielenie 60min:15g Magnum 12,5% 60'12g Saaz 3% 30'12g Saaz 3% 5' Wyszło 22L 12blg drożdże T-57 6.07 14g Saaz na zimno Edytowane 7 Lipca 2015 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Warka #32 30 września pilneński optima 6kg Zacieranie:68°C 30min 20L Wysładzanie: wyszło około 25L 13BLG Chmielenie 60min:15g Magnum 12,5% 60'25g Lubelski 4,5% 30'25g Lubelski 4,5% 5' ~35IBU Edytowane 20 Września 2015 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Warka #33 8 luty pilneński optima 8kg Zacieranie: 68°C 30min 20L Wysładzanie: wyszło około 30L 15BLG Chmielenie 60min:20g Magnum 12,5% 60'20g Sybilla 5,5% 30'30g Lubelski 4,5% 5' ~33IBU Drożdże US-05 Edytowane 8 Lutego 2016 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 18 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) Warka #34 18 maj pilneński optima 3,5kg Karmelowy 30 1kg Bursztynowy 30-70 1kg Zacieranie: 68°C 30min 16L Wysładzanie: wyszło około 24L 11Blg Chmielenie 60min: 15g magnum 60' 20g sybilla 20' 20g sybilla 10' 10g sybilla 5' ~32IBU Fermentatacja: 19L 12Blg w około 20°C Edytowane 9 Czerwca 2019 przez jaworek346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 To było bardzo dawno temu, ake mam pytanie o Warkę 22, jak ten porter się udał? Czy tak dużo karmelu dało dobry wynik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Słabo pamiętam.... Ale raczej dobre bylo☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się