pszemas Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 po nagazowaniu piwa mam zapach, a w dużo mniejszym stopniu smak gotowanych jajek, nie zgniłych jaj które wskazywałoby na siarkowodór, tylko gotowanych, dosłownie jak sobie ugotujesz jajko na świeżo i powąchasz przecięte na pół. Co to jest? Jednak siarkowodór? Czy też coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Jajko to zawsze siarkowodór. Nie zawsze do wylania jednak. W niewielkim stężeniu nawet pożądany. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Kurzawa Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 poczekaj może przejedzie ,ja miałem bardzo wyraźny zapach drożdżowy w lagerze .(w smaku już nie) ale po kolejnych 3 tygodniach leżakowania znikną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 i jeśli siarkowodór wytworzył się dopiero w butelkach to być może nie jest we wszystkich już tak miałem, a piwo było jak najbardziej do wypicia, smak bez zarzutu a nieprzyjemny aromat dość szybko się ze szklanki ulatniał mało tego, gęstwę po "siarkowodorowym" piwie z powodzeniem wykorzystałem do następnego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 niestety na infekcjach nie znam się jeszcze za dobrze, i nie wiem jak temu zaradzić, ale myślę że masz teraz idealne piwo na Wielkanoc - jajka w każdej formie jak najbardziej wskazane;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi