pan_czarny Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Pytanie z nieco innej beczki. Mysle nad automatyzacja domowego browaru i zastanawiam sie nad metoda chlodzenia. Czy da sie zastosowac chlodzenie whirlpoolowe przy chlodzeniu przeciwbieznym, albo przez wymiennik ciepla? Dac sie pewnie da, ale chodzi tez o to, zeby mialo to rece i nogi, tj. zeby np. nie chlodzic brzeczki dwukrotnie, zawracajac do kadzi na chmielenie i tracac czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 To jest temat rzeka, bo chmielenie na zimno strasznie ciężko porównać między piwowarami. Jeden miał temperaturę 21°C, inny 18, jeden miał jeszcze lekko pracujące drożdże itd... Możesz to porównać co najwyżej w swoich piwach. Natomiast wg mnie lepiej podzielić większe porcje na dodawane częściej, a mniej. Ja przy 2 porcjach dawałem po 30 g, przy 1 - 50 g. A jak porcjujesz? Co kilka dni kolejna dawka?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkay2 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Crosis mega robota, co prawda, dużo się dowiedziałem, aczkolwiek, może zmęczyć czytanie. Szanuję i plusuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1000 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Czy mógłby ktoś proszę podesłać oryginalny tekst artykułu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się