Skocz do zawartości

Kuskus w piwie?


scooby_brew

Rekomendowane odpowiedzi

Kuskus, z tego co wiem, to rozdrobniona pszenica. Nie liczyłbym na nic specjalnego.

Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. Otrzymany granulat jest przesiewany przez sita o odpowiedniej średnicy.

cholera wie co to za dodatki, ja zastosował bym po prostu pszenicę niesłodowaną

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

raczej nic strasznego jeśli chodzi o te dodatki ,w końcu to środek spożywczy :)

Oczywiście, że są to dodatki spożywcze, tylko nie koniecznie pasują ce do piwa :) raz miałem kuskus, który był lekko słony, a pszenica raczej taka nie bywa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z Wikipedii " Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. Otrzymany granulat jest przesiewany przez sita o odpowiedniej średnicy" .Jak to nie makaron :smilies:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A czy ktoś próbował dodać makaronu do zacieru?

 

Hmmm

W sumie maczam palce w zacierze jak mieszam lub przelewam. Czy to się liczy? ;)

 

To kiedyś obowiązkowo muszę spróbować jakiegoś Twojego piwa :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.