Piwa Świata Białystok Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Idziemy za ciosem. Jest dużo opcji. O nich wkrótce. Teraz musimy mieć logo stowarzyszenia, nazwę pierwszego piwa i etykietę. Na FB są pierwsze przymiarki. Są jakieś propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 bardzo mi sie podobalo. podziekowania dla Darka za zorganizowanie imprezy i dla Czeslawa za swietny wyklad - przez cale studia na palcach jednej reki policzylbym takie, na ktorych dobrowolnie bym wytrwal 1,5h. A tutaj siedzialem chyba z 6 godzin, zanim ostatecznie musialem sie zwinac . Bardzo ciekawie i merytorycznie. wiadomo, kiedy ruszyla fermentacja? Kolega Robert zgarnął fermentor do siebie. Z tego co wiem fermentacja ruszyła i wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Na FB są pierwsze przymiarki. jakas zamknieta grupa dyskusyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Szybko zorganizowane spotkanie... czekam na nastepne, bo dopiero wracam z wakacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pic_q2 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Witam wszystkich mam zamiar zacząć swoją przygodę z warzeniem piwa i jak tylko będzie następne spotkanie i o ile praca na to pozwoli to też się pojewię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 To zaczynaj jak najszybciej, bo to prostsze niz się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialko Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Niestety ale przegapiłem tak fajne spotkanie. Chętnie spotkam się z Wami na następnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieek Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Szkoda, że dopiero teraz znalazłem ten temat. Następnym razem dopiszcie jeszcze dwóch z Białego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Sezon na warzenie rozpoczęty więc można by sie znowu spotkać i porównać wyniki naszej wesołej twórczości piwnej - odgrzebuję i dajcie znaksygnał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pic_q2 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 jestem za u mnie właśnie bulga pierwsza warka na razie z kitu ale w przyszłym miesiącu będzie już gar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 niedlugo ruszy Zmiana Klimatu, moze przy tej okazji? super by bylo polaczyc spotkania z degustacja piw domowych i wymiana doswiadczen. z tego co widze, jest nas w Bialymstoku sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Czy jeszcze przed świętami się spotkamy ? Fajnie było by się spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Mam nadzieję, że w nowym roku uda się coś zorganizować. Jestem nowy tutaj i traktować będę takie spotkanie jako warsztaty. Pozdrawiam wszystkich z Podlasia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Też przyszedłbym na takie spotkanie. Warzę dopiero od miesiąca i z chęcią bym porozmawiał na żywo z innymi piwowarami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 To co, Białystok, załatwia ktoś miejscówkę i lecimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialko Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Piszę się na każdą formę spotkania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Hmm ciężko będzie znaleźć knajpę, która zgodzi się wpuścić kilkunastu ludzi z własnym piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pic_q2 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 czekam na info i popytam w niektórych miejscach czy można by było zorganizować takie spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Okej, panowie - nowy rok, nowe możliwosci. Za duzo nas jest w regionie, zeby temat mial sie wyczerpac po jednym pokazie. Dlatego w najblizszym czasie zasiegne jezyka w upatrzonym lokalu, czy mozna tam sie stawic (byc moze nawet z wlasnym piwem) - i ile by to kosztowalo. Do ustalenia jest pare rzeczy. 1) Ile osob mamy chetnych na spotkanie? Licze zwlaszcza na aktywnosc tych, ktorzy juz sie wypowiadali w temacie 2) Termin. Niektorzy chyba moga tylko w tygodniu - ale to jest od ustalenia 3) Tematyka spotkania (spotkan). Pierwszy pokaz wysoko zawiesil poprzeczke, na razie chyba damy Czesławowi spokoj (chyba ze sam zechce cos poprowadzic), co proponujecie jako alternatywe? Ja bym np. chetnie pogadal o sensoryce, zwlaszcza jesli ktos chcialby o niej opowiedziec. Mozemy tez zrobic degustacje domowych piw i zeby nie byc goloslownym, moge przyniesc pare butelek swoich wyrobow. Bede czul sie znacznie mniej wystawiony na zer, jesli znajzie sie jeszcze jakis kamikadze . Licze na odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pic_q2 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam jestem zainteresowany spotkaniem moje doświadczenie w temacie jest bliskie 0 gdyż mam za sobą dwie puchy i w niedzielę będę rozlewał do bytelek pierwsze zacieranie. Jeśli chodzi o termin to chyba każda godzina wieczorna po 18 tylko że muszę wiedzieć z tydzień może dwa wcześniej jestem servisantem i muszę sobie ustawić robote tematyka chyba wszystko procesy na co zwracać uwagę, wybór surowców, posłuchał bym kogoś z większym doświadczeniem pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam, W odpowiedzi na zaczepkę pana_czarnego chciałbym poinformować, że chętnie się z wami spotkam/poznam. Myślę, że szwagier mój też się zjawi na takim spotkaniu. Termin jaki mi pasuje najlepiej chyba piątek wieczór lub sobota popołudnie/wieczór (z wyłączeniem soboty 11.01.). Temat spotkania - dowolny. Może być sensoryka, może być sprzęt, mogą być surowce. Dostosuję się. Przed świętami zakapslowałem "coś", bo robiłem z przypału, więc jeśli będzie się czym chwalić do czasu spotkania to również mogę coś tam ze sobą wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 ok, ja się chętnie dołączę ze swoimi wynalazkami zwanymi szumnie piwem osobiście wolałbym sensorykę. Niby coś tam się warzy... i niby jako tako to wychodzi ale nie mam bladego pojęcia jak ocenić wady czy zalety własnych wyrobów w najmniejszym stopniu, a przecież chcemy doskonalić warsztat Termin - póki co dowolny w godzinach wieczornych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Temat sensorykę dobry pomysł lub inny. Piwko mogę swoje przynieść jak coś zostanie do spotkania. Data spotkania obojętnie. Godziny wieczorne 16 - 18. Tylko tydzień wcześniej podać termin spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dla mnie pasuje praktycznie każdy termin, dostosuję się. Mogę poprowadzić co chcecie. Nie ma problemu, tylko muszę mieć kilka dni na ułożenie myśli, żeby potem nie gadać chaotycznie. Jak się zorganizujecie w ciągu dwóch max trzech tygodni, to wpadnę z kegiem mojej wersji Kern River Citra Double IPA. http://www.ratebeer.com/beer/kern-river-citra-double-ipa/117845/ Na razie jeszcze nie nagazował się w 100%, ale zapowiada się w pytkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Mi pasują godziny wieczorne przez cały tydzień z wyjątkiem soboty. Przyniosę ze sobą parę piw pszenicznych, bo reszta jeszcze się nie nagazowała. Najbardziej interesowała by mnie rozmowa o sensoryce i stylach piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi