mark33 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Kolega uwarzył bardzo dobrą pszeniczkę i to na własnych słodach (jak dla mnie to hardcore domowy jest a wiem o czym mówię bo kiedyś słodowałem) ale do rzeczy. Zapach: prawidłowy banany z lekkim goździkiem o intensywności średniej. Kolor: piękny mętny "średniociemnożółty" no może lepiej opiszę prawidłowy. Piana: rewelacyjna, biała, drobniutka bliska gładkiej bitej śmietany, trwałość idealna, oblepianie szklanki mocne. Smak: zbliżony do Obołon Biłe jednak bardziej bananowe i troszkę pełniejsze, po prostu pyszne, brakuje troszkę dekokcji ale w kolejnej warce już jest. Podsumowując - dobra piwowarska robota do tego ze słodowaniem, piwo bezbłędne. Warzone w ten sposób http://www.piwo.org/forum/p13543-13-03-2009-09-11-42.html#p13543 żałuję, że nie zrobiłem fotki. Ale sprawdzaliśmy z synem pianę , jej zapach i smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Cześć Ciesze się że smakowało ponieważ nie mam zadnego doswiadczenia w konsumpcji pszenicy nie wiedziałem zupełnie czy jest ona dobra czy niedobra teraz mniej wiecej wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi