dori Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Może ktoś byłby zainteresowany: http://www.homebrewing.cz/clanek/3761-Pivovarek-na-prodej/index.htm Niestety po czesku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 no na nasze pieniądze to troszke ponad 12 000 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 no na nasze pieniądze to troszke ponad 12 000 pln No, no - o jedno zero mniej niż ten belgijski kombajn. Zrozumiałem, że wybicie jest 150L, ale co tam jest jeszcze w komplecie poza kotłem warzelnym? Ciekawe, czy można by warzyć na Słowacji, a sprzedawać w Polsce? Wiecie jakie tam mają przepisy akcyzowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Oprócz kotła to jest tam kadź filtracyjna (?), schładzacz brzeczki, duża lodówka do fermentacji, kilka kegów i klimatyzator do pomieszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Oprócz kotła to jest tam kadź filtracyjna (?), schładzacz brzeczki, duża lodówka do fermentacji, kilka kegów i klimatyzator do pomieszczenia. A to na wybicie 1,5hl? Jeśli tak to bardzo tanio. Szkoda, bo bym łyknoł, jak bym miał tylko kasiorkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jeśli ta kanciasta wanna to kadź filtracyjna, to ja bym nie kupił Ot, taki browarek zmontowany metodą "wujka Ryśka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Jeśli ta kanciasta wanna to kadź filtracyjna, to ja bym nie kupił Ot, taki browarek zmontowany metodą "wujka Ryśka". A co byś chciał za 12kzł? Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Przy takiej cenie to można zrobić browar ze swojego projektu. Kadzie nie w prostokąt a może w trójkąt czy inny deltoid :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Przy takiej cenie to można zrobić browar ze swojego projektu. Kadzie nie w prostokąt a może w trójkąt czy inny deltoid :lol: Owszem za 12kzł można wiele zrobić, ale czy browar wg własnego projektu to mam wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Kopyr.Browar wg własnego pomysłu to jest wyzwanie.W hurtowniach możesz dostać wszystkie materiały.Tylko pomysł i wykonawcę.To nie jest trudne,tylko odwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Owszem za 12kzł można wiele zrobić, ale czy browar wg własnego projektu to mam wątpliwości. kopyr a w czym widzisz problem? Browar to kupa pospawanej blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Owszem za 12kzł można wiele zrobić' date=' ale czy browar wg własnego projektu to mam wątpliwości.[/quote']kopyr a w czym widzisz problem? Browar to kupa pospawanej blachy. No dobra, tylko wiesz diabeł tkwi w szczegółach. Zaraz się okaże, że spaw nie taki, że geometria nie taka, że grzałka zła bo przypala, mieszadło złe bo zostaje warstwa młóta nie ruszona itd. Metodą prób i błędów to może wyjść znacznie drożej niż 12 kzł. Ja jestem inżynierem zarządzania, a nie mechaniki. Może to jest pomysł na temat dla mnie i innych chcących założyć własny browar - zastanówmy się jak zbudować własny komercyjny browar, co musi być, a co jest zbędne? Co można zastąpić sprzętem mleczarskim, a co lepiej wykonać na zamówienie? Ja się chętnie podzielę swoimi przemyśleniami, choć konstrukcji projektował nie będę, bo nie umiem. W końcu te kilkadziesiąt/set mikrobrowarów musi się rekrutować spośród nas, innej rady nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winorobek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 W Czechach jest produkowany Horse Power na zlecenie, a właścicielem marki i jest "Górna Półka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się