illuzio Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam, jestem Krzysztof, jak temat wskazuje jestem z Tarnowskich Gór. Dotychczas wybiło 20 wiosen,a warzę piwko razem z kolegą i pomysł warzenia może bedziecie się śmiali wziął się z programu "kuchenne rewolucje", była wtedy Magda Gessler chyba w Cieszynie i piła koźlaka robionego w knajpie i wtedy pomyślałem że spróbować nie zaszkodzi. Jak dotychczas 4 warki więc jestem ciemny w tym temacie:) No i to tyle chyba na temat mojej skromnej osoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Śląsk znów rośnie w siłę ! Witaj i samych udanych warek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illuzio Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 W sumie robię to od marca, ale studia i coś nauki i teraz pomyślałem, że też się przedstawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Miło powitać kolegę ze Śląska. Jakbyś był zainteresowany i chciał pogadać na tematy piwne z innymi piwowarami na żywo to zapraszam na nasze cykliczne spotkana. Swoją drogą Shayboos tak deklarujesz, że będziesz, a tu zaś Cię nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam, życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Miło powitać kolegę ze Śląska. Jakbyś był zainteresowany i chciał pogadać na tematy piwne z innymi piwowarami na żywo to zapraszam na nasze cykliczne spotkana. Swoją drogą Shayboos tak deklarujesz, że będziesz, a tu zaś Cię nie było... Dlatego już nie deklaruję bo ostatnio na L-4 wylądowałem ... do 3 razy sztuka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 No to jak Tarnowskie Góry i Śląsk, to i ja postanowiłem się przywitać. Dotychczas korzystałem ze skarbnicy wiedzy piwo.org anonimowo, ale nadszedł czas na rejestrację. 4 warki za mną. Jedna niemal wypita, druga "dochodzi" w butelkach, a numery 3 i 4 jeszcze na cichej. Witam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witamy serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Nie ma przypadków na świecie... :-) Właśnie Twój blog Moria mam w ten weekend na tapecie i już poczyniłem przeliczenia do warki miodowego (dla mniej zaprawionych w goryczce degustatorów moich wypocin). Wiem, że autorem jest inny forumowicz, ale ja widziałem recepturę najpierw na Waszym blogu. Kilka innych receptur też z zainteresowaniem oglądałem... z góry dziękuję za ich dokładny opis, na pewno przydadzą się początkującemu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Nie ma za co i trzymam kciuki za warkę! Fajnie, że czytasz naszego bloga wKar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illuzio Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Także życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Miło powitać sąsiadów z za miedzy Tylko udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illuzio Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 jeszcze kilka miesięcy nie spodziewałbym się, że tyle osób warzy piwko w domu a Tym bardziej, że z Tarnowskich Gór i okolic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 powodzenia i zapraszamy na spotkania w Gliwicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illuzio Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 W Gliwicach jak dotychczas studiuje Jak będzie mniej nauki to i chętnie wpadnę i douczę się czegoś nowego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 W sierpniu masz zajęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witamy witamy . Cieszy , że "młodość" zasila forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illuzio Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 W sierpniu jakoś się udało że zajęć nie mam Ale czasu też nie za wiele.. Fermentatory puste stoją.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 jeszcze kilka miesięcy nie spodziewałbym się, że tyle osób warzy piwko w domu a Tym bardziej, że z Tarnowskich Gór i okolic kilka miesięcy temu ledwie "miałem plany" i także nie spodziewałem się, że jest nas aż tylu :-) ale nadrabiam stracone lata ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi