radekw Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Gratulacje Edytowane 5 Października 2016 przez radekw Lodzermensch 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Gratuluję! Lodzermensch 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Ogloszenia duszpasterskie: W tygodniu miedzy 7 a 11ym planuje warzenie na szczepie Rochefort - FM28/Wyeast 1762. Dla zainteresowanych piwowarow domowych gestwa dostepna kolo 15-17ego listopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 A co na tych drożdżach będziesz kręcił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Pewnie tajemnica służbowa. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 się zastanawiam czy te drożdże do belgijskiego apa się zdadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Jeszcze do konca nie zdecydowalem ale bedzie to jakies sesyjne chmielone belgisjkie ale lub sesyjna belgijska ipa w widelkach 12-14 blg. Prawde mowiac poki co niesie mnie spontanicznosc:D troche jak w domowym garnku i decyduje w ostatnich momentach a zdarzylo mi sie zmieniac plan bedac juz na kotle. Osobiscie nie uzywalem jeszcze tego szczepu wiec to dodatkowy smaczek, no i skusil mnie fakt , ze profil Rocheforta jest mniej fenolowy i raczej stonowany - co mi pasuje pod cos chmielowego. Cichus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 I to się nazywa rzemiosło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 dobra to ja się piszę. Zrobię IPA z żytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Biorę, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Też bym spróbował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_lag Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Jeśli można to też się piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Mozna, mozna - tylko trzeba stawic sie ze sloikiem. Ze wzgledu na rozmiar króćca niezbędny jest słoik o pojemności litra. O konkretnej dacie zbioru gęstwy napisze tutaj jak juz wszystko sie zadzieje - bedzie to jednak dosc krotki moment okolo 1-2 dni wiec mam nadzieje ze dacie rade. rabbek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Czolem - gestwa FM28 do odbioru w ten czwartek lub piatek (w zaleznosci od tego jak pojdzie fermentacja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 w jakich mniej więcej godzinach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A jednak musze przesunac o 3-4 dni. Dam znac ponownie tutaj. Bardzo bardzo przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Ziomki, sprawa wygląda tak że gęstwę zbiorę dla Was w poniedziałek. Logistycznie zgranie tego wszystkiego byłoby jednak trudne zatem ja przygotuje słoiki, ponalewam a potem musicie je tylko odebrać w miarę szybko bo w browarze nie mam lodówki. Napiszcie tylko komu mam zbierać tzn ile słoików mam sobie przygotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Mój słoik już masz, napisz w jakich godzinach będziesz w browarze w przyszłym tyg. Edytowane 18 Listopada 2016 przez radekw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Dla mnie też możesz odłożyć. Wpadnę w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 oczywiscie, oczywiscie - a co tam masz dobrego, swojego w piwniczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nie bój się coś Ci przywiozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_lag Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Ja też się piszę, mogę być w poniedziałek lub wtorek, tylko kwestia o której godzinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Dla mnie też ! Kwestia godzin tylko w jakich będziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Ja zbiore gestwe w sloiki pewnie gdzies w okolicach 12-13. W browarze bede na pewno do 17:00. We wtorek warze wiec bede od 5-6 rano do min 17-18 Mozliwy rowniez odbior osobisty w Lodzi na Chojnach wieczorem w poniedzialek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Bardzo wszystkich przepraszam ale z powodow rodzinnych muszę przesunąć odbiór gestwy na jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się