Maciu Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 (edytowane) Warka 13. Aipa -16Blg 7.1% American IPA Profil zacierania High fermentability 62 °C - 30 min 72 °C - 30 min 5 kg - Heidelberg 2.9 EBC (76.9%) 1 kg - Pale Ale 6 EBC (15.4%) 500 g - Wheat Malt 4.8 EBC (7.7%) Chmiele (150 g) 60 min - 30 g - Simcoe - 13% (38 IBU) 30 min - 20 g - Simcoe - 13% (19 IBU) 5 min - 20 g - Wai-iti - 3% (1 IBU) Whirlpool (hop stand) 0 min - 20 g - Wai-iti - 3% Chmielenie na zimno 7 dni - 60 g - Wai-iti - 3% Fermentacja 18°C Drożdże 1 opk - Fermentis Safale American US-05 Edytowane 1 Sierpnia 2021 przez Maciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciu Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Warka 14. Imperial IPA 20.5 Blg Zacieranie: Temperature — 62 °C — 30 min Temperature — 72 °C — 30 min 5 kg (66.7%) — BestMalz Pale Ale — Grain — 5 EBC 2 kg (26.7%) — BestMalz Heidelberg — Grain — 2.9 EBC 500 g (6.7%) — BestMalz Wheat Malt — Grain — 4.8 EBC Chmielenie: 30 g (34 IBU) — Mosaic 12.25% — Boil — 60 min 30 g (36 IBU) — Simcoe 13% — Boil — 60 min 25 g (27 IBU) — Ekuanot 15% — Boil — 30 min 50 g (19 IBU) — Citra 12% — Boil — 7 min 30 g (4 IBU) — Citra 12% — Aroma — 15 min hopstand 25 g (4 IBU) — Ekuanot 15% — Aroma — 15 min hopstand 50 g — Ekuanot 15% — Dry Hop — 14days 50 g — Mosaic 12.25% — Dry Hop — 7 days Yeast 2pkg — Fermentis US-05 Safale Fermentation Primary — 18 °C — 14 days Secondary — 18 °C — 7 days Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się