Skocz do zawartości

MACIUWAR


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 13. Aipa -16Blg  7.1%
American IPA

 

Profil zacierania
High fermentability
62 °C - 30 min 
72 °C - 30 min 
5 kg - Heidelberg 2.9 EBC (76.9%)
1 kg - Pale Ale 6 EBC (15.4%)
500 g - Wheat Malt 4.8 EBC (7.7%)

 

Chmiele (150 g)
60 min - 30 g - Simcoe - 13% (38 IBU)
30 min - 20 g - Simcoe - 13% (19 IBU)
5 min - 20 g - Wai-iti - 3% (1 IBU)
Whirlpool (hop stand)
0 min - 20 g - Wai-iti - 3%
Chmielenie na zimno
7 dni - 60 g - Wai-iti - 3%

 

Fermentacja 18°C

Drożdże
1 opk - Fermentis Safale American US-05

Edytowane przez Maciu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Warka 14. Imperial IPA 20.5 Blg

Zacieranie:

Temperature — 62 °C  30 min

Temperature — 72 °C  30 min

5 kg (66.7%) — BestMalz Pale Ale — Grain — 5 EBC

2 kg (26.7%) — BestMalz Heidelberg — Grain — 2.9 EBC

500 g (6.7%) — BestMalz Wheat Malt — Grain — 4.8 EBC

Chmielenie:

30 g (34 IBU) — Mosaic 12.25% — Boil  60 min

30 g (36 IBU) — Simcoe 13% — Boil  60 min

25 g (27 IBU) — Ekuanot 15% — Boil  30 min

50 g (19 IBU) — Citra 12% — Boil  7 min

30 g (IBU) — Citra 12% — Aroma  15 min hopstand

25 g (IBU) — Ekuanot 15% — Aroma  15 min hopstand

50 g — Ekuanot 15% — Dry Hop  14days

50 g — Mosaic 12.25% — Dry Hop  7 days

 

Yeast

2pkg — Fermentis US-05 Safale

Fermentation

Primary — 18 °C  14 days

Secondary — 18 °C  days

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.