HomoChemicus Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jutro podskoczę zostawić żytnie, a jak się uda, to zrobię aktualizację listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Wziąłem dziś Belgain Amber z Bazyla i RIS z Phoenixa. Zostawiłem w zamian swoje dwa Dry Stouty. Nie miałem niestety karteczki żeby spisać aktualny stan, ale nic świeżego nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomoChemicus Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Zabrałem Munich Dunkel, a zostawiłem "Rogacz" - Żytnie. Aktualny stan: Kacerz: "Pacyfista" - Oceanian wheat x3 Ginger Weizenbock Pistachio Pils x3 Browar Phoenix: RIS 20 RIS 22 Witbier Gliss: "Bad Wolf" - Dry Stout x2 Bazyl: Belgian Amber x2 IPA Alderaan: Mandelorian Hefewaizen Wężowe specjały: APA Hop Labs: Witbier Hefewaizen Browar Atomowy: "Rogacz" - Żytnie Edytowane 10 Grudnia 2014 przez HomoChemicus cml 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Byłem chyba w ubiegłym tygodniu. Zostawiłem 3 szt. pilsnera z pistacjami (tak, to moje, a nie Browaru Phoenix:)) i wziąłem ESB, black IPA i koźlaka. Niestety, wszystkie warki były dosyć stare i w pierwszych dwóch był bardzo agresywny gushing, a tylko koźlak jako tako się uchował. Natomiast co do moich piw, to wydaje mi się że oceanian wheat, a już na pewno weizenbock, mogą nie nadawać się do degustacji. To pszenice, więc starzeją się bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomoChemicus Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Czas spróbować swoich sił w ocenie piwa. Munich Dunkel - corsano Barwa: Mocny miedziany kolor. Piana: Piana mała, jednak pozostająca na dłużej. Aromat: Przyjemny chlebowo-słodowy zapach, lekko miodowy. Smak : Mocno chlebowy, miodowy. Goryczka zdecydowana, dominująca, lekko zalegająca, lecz przyjemna. Nagazowanie średnie, do średnio wysokiego. Ogólne wrażenia: Bardzo dobre piwo, te miodowe posmaki przypadły mi do gustu. Goryczka jak na ten styl moim zdaniem za wysoka. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez HomoChemicus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 spróbuję w sobotę coś podrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altrus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Pobrałem RIS Phoenix 20 oraz "Rogacz" z Browar Atomowy. Zostawiłem 2 x "Yayami Omate" Rice Ipa. Wrażeń degustacji można spodziewać się w najbliższej przyszłości. A tak wogóle to witam wszystkich kolegów piwowarów z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomoChemicus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Mam prośbę, aby po zmianie zawartości depozytu osoba ta wkleiła aktualną listę. Aktualny stan: Kacerz: "Pacyfista" - Oceanian wheat x3 Ginger Weizenbock Pistachio Pils x3 Browar Phoenix: RIS 22 Witbier Gliss: "Bad Wolf" - Dry Stout x2 Bazyl: Belgian Amber x2 IPA Alderaan: Mandelorian Hefewaizen Wężowe specjały: APA Hop Labs: Witbier Hefewaizen Altrus: "Yayami Omate" - Rice Ipa x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altrus Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 "Rogacz" Browar Atomowy Barwa: Ciemno miedziany do kasztanowego. Piana: Piana z początku ładna choć niezbyt obfita, jednak szybko opada. Aromat: Lekkie banany, brak goździka. Ciekawe nuty przyprawowe i takie ziemiste (to chyba właśnie od żyta) Smak : Ciemne pieczywo i dalej te nuty przyprawowe, które moim zdaniem trochę przypominają sos sojowy? Dość niskie wysycenie szczególnie jak na styl.Pojawia się też mocno wyczuwalna cierpkość, która na dłuższą metę jest dosyć drażniąca. Nie wiem czy wynika to z goryczki, tanin czy też żyto daje taki efekt. Niesamowita tekstura, piwo gęste, po ogrzaniu wręcz kisielowate:). Ogólne wrażenia: Moim zdaniem udane i bardzo ciekawe piwo, szczególnie że nie miałem okazji próbować wielu Roggenbier. Przeszkadzała jedynie ta cierpkość i zbyt niskie wysycenie. Dziękuję za możliwość degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xotern Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, Aktualny stan na 13.12.2014r Pobrałem Ris 22 z Browaru Feniks, "Yayami Omate" z Altrusa i Pistachio Pils z Browaru domowego Kacerz. Zostawiłem 3 butelki swojego Pale Ale - zachęcam do oceny, dopiero zaczynam i chciałbym zostać oceniony obiektywnie a nie przez pryzmat znajomych. Na początku stycznia jeżeli nic nie przeszkodzi to zostawię z pewnością milk stouta. Aktualny stan: Kacerz: "Pacyfista" - Oceanian wheat x3 Ginger Weizenbock Pistachio Pils x2 Browar Phoenix: Witbier Gliss: "Bad Wolf" - Dry Stout x2 Bazyl: Belgian Amber x2 IPA Alderaan: Mandelorian Hefewaizen Wężowe specjały: APA Hop Labs: Witbier Hefewaizen Altrus: "Yayami Omate" - Rice Ipa x1 Xotern: Pale Ale - 3x Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Xotern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 pobrałem: pistachio pils, yayami omate, pacyfista, bad wolf zostawiłem: 2x oak chips rye FES, whisky oatmeal stout, whisky oatmeal coffee stout Aktualny stan: Kacerz: "Pacyfista" - Oceanian wheat x2 Ginger Weizenbock Pistachio Pils Browar Phoenix: Witbier Gliss: "Bad Wolf" - Dry Stout Bazyl: Belgian Amber x2 IPA Alderaan: Mandelorian Hefewaizen Wężowe specjały: APA Hop Labs: Witbier Hefewaizen Xotern: Pale Ale - 3x Cztery łapy: Oak chips rye FES x2 Whisky oatmeal stout Whisky oatmeal coffee stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Kacerz - Pistachio pils Barwa: jasne blade, lekko zamglone Piana: Po otwarciu gushing, piana znika praktycznie od razu, szkła nie znaczy Aromat: słodowy jakby delikatnie orzechowy - ale nie wiem czy to nie sugestia od nazwy - coś tam się dzieje w zapachu ale mi to odpowiada (stawiam na S-23) Smak: goryczka delikatna, słodkie, słodowe ale nie męczy, pełne w smaku Ogólne wrażenia: Bardzo fajny pils - dzięki za możliwość spróbowania Kacerz - Pacyfista Barwa: pomarańcz zamglony Piana: piana znika praktycznie od razu, szkła nie znaczy, wysycenie duże drażniące Aromat: pacyfiku ani oceanu nie wyczułem Smak: typowe "piwo domowe", słodkie, gorycz szorstka łodygowa Ogólne wrażenia: Warz więcej pilsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altrus Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 RIS 20 Feniks Barwa: Czarne z delikatnymi przebłyskami brunatnymi. Piana: Piana drobnopęcherzykowa, brązowa, pozostaje do końca w postaci obrączki. Nie zdobi szkła. Aromat: Czekolada albo raczej kakao, wiśnie takie suszone albo w likierze i troszkę alkoholu ale nie jest on drażniący. Smak : Dalej kakao i bardzo dużo tych wiśni, dobre niskie wysycenie. Nie jest zbyt słodki i przez to bardziej pijalny. Ogólne wrażenia: Smakowało mi. Chociaż brakowało mi trochę paloności i goryczki. Dzięki za możliwość degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Gliss - Bad wolf (dry stout) w skrócie - bardzo dobre piwo - dzięki za możliwość spóbowania mimo dry bardzo pełny - ja bym tego dry nie nazwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Gliss - Bad wolf (dry stout) w skrócie - bardzo dobre piwo - dzięki za możliwość spóbowania mimo dry bardzo pełny - ja bym tego dry nie nazwał Dzięki za ocenę Nie spodziewałem się tak dobrej opinii po moim pierwszym piwie. Zacierałem na słodko(68st), ale dla mnie jednak jest odrobinkę wodniste. Wyczułem też dość intensywną nutę estrową. Jak było u Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 na pewno nie było wodniste - estrów nie wyczułem obstawiam, że za 2-3 miesiące będzie można o tym piwie powiedzieć więcej - jak na drożdże o angielskim profilu miesiąc po rozlewie to za krótko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Skyline - Yayami Omate - Rice IPA 15blg Barwa: jasno żółte Piana: solidna drobnopęcherzykowa, po chwili jej nie ma ale łatwo ją wzbudzić, znaczy szkło Aromat: cytrusy Smak: wysycenie odpowiednie, w smaku dalej cytrusy słońce i wszystko co dobre, goryczka lekko zalegająca, długa jednakże przyjemna w odbiorze, delikatna słodowość kontruje przyjemnie goryczkę, wchodzi jak złoto Ogólne wrażenia: gratuluję udanego piwa - wypiłem z przyjemnością dodatkowy plus za nazwę z jajem Temp piwa: ~5st. C Edytowane 14 Grudnia 2014 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Bazyl- Belgian Amber Barwa: Bursztynowe, opalizujące Piana: Biała, średniopęcherzykowa, nietrwała, opada do niewielkiego kożuszka Aromat: Przyprawowy, lekko owocowy, jest też coś niepokojącego, ale nie mogę zidentyfikować co Smak : B. niska goryczka, owocowe, lekko kwaskowe, lekka guma balonowa, wysycenie średnie Opakowanie: Odręcznie wypisana etykieta, bardzo ładnym pismem. Szkoda, że nie podano składu. Ogólne wrażenia: Zmęczyło mnie to piwo. Nie wiem, czy to przez to, że nie jestem przyzwyczajony do Belgii, czy przez okres jaki upłynął od butelkowania. Niemniej dzięki za możliwość degustacji:) Phoenix- RIS 20 Barwa: Czarne, nieprzejrzyste Piana: Ciemnobeżowa, drobna, redukuje się do małego kożuszka Aromat: Gorzka czekolada, czekoladki z alkoholem, kakao, śliwka w czekoladzie Smak : Kawa zbożowa, lekka paloność, wiśnie w gorzkiej czekoladzie, goryczka średnia, lekko kwaskowate, niskie wysycenie, rozgrzewający alkohol Opakowanie: Ładne, ale czcionka niestety bardzo trudna do odczytania Ogólne wrażenia: Bardzo dobry RIS, chociaż wolę słodsze. Dzięki za możliwość degustacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Kacerz - Pistachio pils Barwa: jasne blade, lekko zamglone Piana: Po otwarciu gushing, piana znika praktycznie od razu, szkła nie znaczy Aromat: słodowy jakby delikatnie orzechowy - ale nie wiem czy to nie sugestia od nazwy - coś tam się dzieje w zapachu ale mi to odpowiada (stawiam na S-23) Smak: goryczka delikatna, słodkie, słodowe ale nie męczy, pełne w smaku Ogólne wrażenia: Bardzo fajny pils - dzięki za możliwość spróbowania Kacerz - Pacyfista Barwa: pomarańcz zamglony Piana: piana znika praktycznie od razu, szkła nie znaczy, wysycenie duże drażniące Aromat: pacyfiku ani oceanu nie wyczułem Smak: typowe "piwo domowe", słodkie, gorycz szorstka łodygowa Ogólne wrażenia: Warz więcej pilsa Dzięki za opinie:) Tak jak pisałem parę postów temu, pszenica jest już prawdopodobnie "przeterminowana". Wcześniej różano-perfumowe aromaty były dość wyraźne. Co do wysycenia - rzeczywiście zbyt wysokie. Skład pistachio pilsa: słód pilzneński, chmiel Lubelski, mech irlandzki, pistacje (0,5 kg do kotła + 0,5 kg na zimno), drożdże Fermentis Saflager W-34/70 / 13 st. BLG, alk. 5,5% obj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xotern Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Phoenix- RIS 22 Barwa: Czarne, skierowane pod światło ledwo prześwituje w kolorach bursztynu. Piana: Beżowa, na początku bardzo obfita, drobno pęcherzykowata, trwała, szkło zdobi słabo, do samego końca obecna - podziwiałem dłuższą chwilę Aromat: Intensywny, czekoladowy likier, słodycz, alkohol jednak przyjemny w odbiorze, delikatny aromat suszonych śliwek. Smak : pierwsze skojarzenie - słodycz i alkohol jak z nadzienia czekoladek, trochę śliwek i wiśni, po każdym łyku przyjemnie rozgrzewający alkohol. Goryczka raczej słaba, wysycenie stosunkowo niskie jednak jak najbardziej pasujące do tego piwa. Ogólne wrażenia: Bardzo mi smakowało, przy piciu było gładkie, kremowe, piło się wolno, smakując każdy łyk. Idealnie pasuje na ciemne i deszczowe wieczory. Jak dla mnie - delikatnie za słodkie, chmiel jakby lekko się schował (butelka miała ponad rok więc może to dla tego?). Bardzo dziękuję za możliwość spróbowania gdyż wypiłem z uśmiechem na twarzy. A tu odkurzyłem aparat i taki efekt uzyskałem: Kacerz - Pistachio Pils Skyline -Yayami Omate- Rice IPA Zgadzam się z poprzednimi opisami, oba wypiłem z przyjemnością, w Rice IPA bardzo intensywny i przyjemny aromat cytrusów Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Xotern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsano Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Alderaan Brewery - Mandalorian Hefe-Weizen Barwa: Żółta, mętna 3/3 Piana: Obfita, średnio i grupopęcherzykowa, nie trwała 2/6 Aromat: Intensywny, głównie estrowy (2)- owocowy, winny, lekki goździk, octan etylu (1), DMS (1) 2/12 Smak: Lekko słodowy, owocowy, pusty 5/17 Goryczka: Średnio wysoka, dobra 4/6 Odczucie w ustach: Lekkie, wodniste, nasycenie wysokie 3/6 OCENA: 19/50 Wężowe Specjały - Koźlak Barwa: Rubinowa, zamglona 2/3 Piana: Niezbyt obfita, średniopęcherzykowa, szybko opadająca 1/6 Aromat: Umiarkowanie intensywny, karmelowy, chmielowy, estrowe (2) 4/12 Smak: Głównie karmelowy, podwyższona kwaskowość, lekko owocowe, trochę puste, dobry bilans 9/17 Goryczka: Niska, niezalegająca, krótka 4/6 Odczucie w ustach: Średnio pełne, nasycenie niskie 3/6 OCENA: 23/50 Browar Kacerz - Ginger Weizenbock Barwa: Rubinowa, mętny 2/3 Piana: Obfita, średniopęcherzykowa, nie trwała, szybko opadająca 1/6 Aromat: Średnio intensywny, głównie imbirowy, na dalszym planie czerwone jabłko i karmel 6/12 Smak: Podobnie jak w zapachu głównie imbir, estrowe - owocowe, finisz alkoholowy (1) 7/17 Goryczka: Na bardzo niski poziomie, niezalegająca 4/6 Odczucie w ustach: Średnio pełne, nasycenie średnie 2/6 OCENA: 22/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forestly Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Zabrałem: Xotern: Pale Ale Cztery łapy: Oak chips rye FES Browar Phoenix: Belgian IPA (nie widzę tego na liście) Wrzuciłem: Iunga single hop Polish Pale Ale x2 Weizenbock x1 Aktualny stan: Kacerz: "Pacyfista" - Oceanian wheat x2 Ginger Weizenbock Pistachio Pils Browar Phoenix: Witbier Gliss: "Bad Wolf" - Dry Stout Bazyl: Belgian Amber x2 IPA Alderaan: Mandelorian Hefewaizen Wężowe specjały: APA Hop Labs: Witbier Hefewaizen Xotern: Pale Ale - 2x Cztery łapy: Oak chips rye FES x1 Whisky oatmeal stout Whisky oatmeal coffee stout Forestly: Iunga single hop Polish Pale Ale x2 Weizenbock x1 Na dobry początek dodam, że nie mogłem wytrzymać i wypiłem wszystkie 3 piwa parę godzin po przyniesieniu do domu co zapewne jest przyczyną ich mętności. Xotern: Pale Ale Barwa: Bursztynowo-miedziana, jak najbardziej prawidłowa. Piana: Niezbyt obfita, ale bardzo ładnie zbudowana, drobnooczkowa, dosyć trwała. Aromat: Na pierwszym planie karmel za nim estry i chmiel, który w trakcie picia niemal całkowicie znika. Przyjemny. Smak: W smaku również sporo karmelu. Chmielowa nuta mocno wyczuwalna ale niezbyt przyjemna. Generalnie smaczne. Goryczka: Niska. Chmiel jest wyczuwalny w smaku i pozostaje na finiszu ale bardzo mi brakowało takiej strikte goryczki. Odczucie w ustach: Półpełne, bardzo pijalne, wysycenie niskie co mi bardzo przypasowało. Cztery łapy: Oak chips rye FES Barwa: Ciemnobrązowa, prawidłowa. Piana: Średnio-gruboziarnista, nietrwała. Aromat: Paloność jest, czekolada jest, chipsy dębowe są, żyta nie zanotowałem. Aromat bogaty, bardzo przyjemny. Wydaje mi się że wyczuwam delikatny aldehyd octowy. Smak: Zbalansowany, czekoladowy. Goryczka: Czekoladowa. Idealna. Odczucie w ustach: Pełne, lekko oblepiające. Gładkie. Zdecydowanie za wysokie wysycenie, długo mieszałem szklanką. Komentarz: Do ideału brakuje mi niskiego wysycenia, pewnie poprawiłoby to pianę. Opcjonalnie więcej żyta. Browar Phoenix: Belgian IPA (nie widzę tego na liście) Barwa: Złota. Piana: Gruboziarnista, niezbyt trwała. Aromat: Wyraźnie wyczuwalne są zarówno nuty belgijskie jak i chmielowe. Dodatkowo wyczuwam lekką kwaskowatą nutkę. Alkoholu właściwie brak. Smak: W smaku to co i w aromacie. Wyraźna jest nuta kwaskowa, ale w dobrym rozumieniu, dodaje rześkości piwu. Po za tym czuć wyraźnie charakterystyczne dla belgów tosty/biszkopty. Lekki alkohol. Goryczka: Konkretna i bardzo przyjemna, krótka. Nie wymiata, ale do IPA się łapie bez problemu. Odczucie w ustach: Dosyć wytrawne jak na swój ekstrakt. Wysycenie wysokie niszczy pianę i ogranicza pijalność (moge być nieco subiektywny ) Komentarz: Bardzo fajne piwo. Wysokie wysycenie jest stylowe dla tripla, co nie zmienia że go nie lubię Bardzo pijalne jak na swój ekstrakt. Gratuluję wysokiego miejsca w konkursie Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Marcin Moneta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Alderaan Brewery - Mandalorian Hefe-Weizen Barwa: Żółta, mętna 3/3 Piana: Obfita, średnio i grupopęcherzykowa, nie trwała 2/6 Aromat: Intensywny, głównie estrowy (2)- owocowy, winny, lekki goździk, octan etylu (1), DMS (1) 2/12 Smak: Lekko słodowy, owocowy, pusty 5/17 Goryczka: Średnio wysoka, dobra 4/6 Odczucie w ustach: Lekkie, wodniste, nasycenie wysokie 3/6 OCENA: 19/50 Uu to jeszcze tam stało? To piwo ma dobre 7 miesięcy, albo nawet 8 Gratulacje jeżeli dotrwałeś do końca, ja wygrzebałem jakieś 2 ostatnie butelki miesiąc temu i po spróbowaniu wylałem. Pszenica niestety paskudnie się starzeje Ale dzięki za recenzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Cztery łapy: Oak chips rye FES dzięki za recenzję niestety znowu się przegazowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xotern Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Pobrałem Whisky oatmeal coffee stout - Cztery łapy oraz Forestly - Iunga single hop Polish Pale Ale a zostawiłem: - Sweet Stout -Sweet Stout z skórką pomarańczy - P na kapslu. (obie butelki w super, ekstra limitowanych etykietach ) Aktualny stan: Kacerz: "Pacyfista" - Oceanian wheat x2 Ginger Weizenbock Pistachio Pils Browar Phoenix: Witbier Gliss: "Bad Wolf" - Dry Stout Bazyl: Belgian Amber x2 IPA Alderaan: Mandelorian Hefewaizen Wężowe specjały: APA Hop Labs: Witbier Hefewaizen Gubernia Suwalska: Pale Ale - 2x Sweet stout -1x Sweet stout pomarańcza - 1x Cztery łapy: Oak chips rye FES x1 Whisky oatmeal stout Forestly: Iunga single hop Polish Pale Ale x1 Weizenbock x1 Ps. Od dzisiaj browar nazywa się Gubernia Suwalska Ps2. W depozycie były piwa których nie ma na liście, na pewno coś z Browaru Phoenix. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Xotern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się