Atebo Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zrobiłem starter z płynnych WLP029 i zrobiła mi się kaszka jak na zdjęciach. Temp max 23°C. Zapach OK.. Po osadzeniu na dnie wyglądają jak trzeba. Czy też macie czasami takie objawy na starterze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 W opisie średnia flokulacja, ale to na zdjęciu jest niska, może potrzebują więcej czasu na zbicie się. Ja miałem tak w dwóch rodzajach drożdży, że były bardzo luźne i nie zbijały się w aglomeraty były to Wyeast 1318 London Ale III, one jednak po dłuższym czasie (2-3 tyg.) ładnie już zbijały się na dnie, natomiast wyeast 3711 French saison nie zbijały się nawet po długim czasie w kupę cały czas były tak luźne jak na drugim twoim zdjęciu, ciężej było zlewać z startera i gęstwy płyn z nad nich i trochę zawsze wylatywało ale się tym nie przejmowałem bo było ich wystarczająco dużo żeby ruszyły. Piwa na nich wyszły dobre, więc wydaje mi się, że to normalne że tak się dzieje z nie którymi szczepami drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Dzięki za info. Uspokoiłeś mnie trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się