krzysiek9999 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wrzucić wrzucę, to pewne. Ciekawy jestem opinii innych o swojej twórczości. A u Was to działa na zasadzie wrzucam np 3 i mogę wziąć jakieś 1 czy 2 czy wcześniejsze ustalenia co za co są konieczne? Bo nie ukrywam, że jakby jakaś ciekawa sztuka się trafiła to chętnie bym spróbował Wrzucasz 3 i bierzesz 3. co wybierzesz, to Twoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Belgian IPA - browar 2 lewe Otwarcie: Żadnych niespodzianek, wręcz marne "psyk" Aromat z butelki: Słodowy i alkoholowy - słodki bardzo przyjemny Aromat z pokala: Powtórka jw - do tego dochodzą jeszcze jakieś zapachy owocowo-cytrusowe, wydaje mi się, że także jakby balonówka - ogólnie bardzo miła kompozycja. Kolor, piana wysycenie: Po nalaniu idealnie klarowne, w kolorze miodowym. Piana biała, drobno i średniopęcherzykowata, kiepsko trwała, prawie nie oblepia szkła, ale bardzo łatwo ją odbudować. Wysycenie niskie, wolałbym ciut wyższe. Smak: Treściwie, a przynajmniej takie odniosłem wrażenie, czuć słodowość i mocny alkohol. W tle, wydaje się że delikatna goryczka, ale to pewnie zasługa kontry od słodowości i alkoholu. Bogactwo smaków, w których się niestety gubię. Świetnie pijalne piwo, ale jak zwykle większa zawartość alkoholu daje się po chwili we znaki Dzięki za możliwość degustacji Dzieki za ocene, zawsze moim celem przy Belgian IPA jest zbalansowanie chmielu i drozdzy, mam nadzieje ze to sie w miare udalo. Staram się tez żeby piwo było pijalne dla ‘nie-piwoszy’ dlatego IBU w widelkach 45-50 przy ekstraktach początkowych 16-17 uwazam za optimum. Gorycz ma być tlem smaku a nie glownym akordem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Moim zdaniem udało się uzyskać zamierzony cel, bardzo dobre piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Wrzucić wrzucę, to pewne. Ciekawy jestem opinii innych o swojej twórczości. A u Was to działa na zasadzie wrzucam np 3 i mogę wziąć jakieś 1 czy 2 czy wcześniejsze ustalenia co za co są konieczne? Bo nie ukrywam, że jakby jakaś ciekawa sztuka się trafiła to chętnie bym spróbował Wrzucasz 3 i bierzesz 3. co wybierzesz, to Twoje Już nie wrzucisz, sklep który użyczał nam swoje półki, działa tylko do jutra włącznie, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A ja szykowałem się na kolejna wymianę w połowie sierpnia, a tu takie nowinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Trzeba będzie pomyśleć nad alternatywą. W Eclipse przyjeto nas ostatnio bardzo dobrze, może to jest jakis pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 jak to piwosz już nie prosperuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No właśnie, co to się stało? Podszedłem dzisiaj i zamknięte na głucho... Czyżby koniec piwnej rewolucji na Retkini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No właśnie, co to się stało? Podszedłem dzisiaj i zamknięte na głucho... Czyżby koniec piwnej rewolucji na Retkini? Trwa wyprzedaż tego co w sklepie, jeszcze jutro i koniec, dziś koło 19 już niewiele było na półkach, przykro było patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 mam zaprzyjaźniony sklep z piwem na teofilowie, zanim powstał piwosz, tam się zaopatrywałem, tylko że tam mają wykorzystany niemal każdy centymetr powierzchni i nie bardzo wiem gdzie ten nasz depozyt mógłby się tam zmieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 na rydzowej jest ponoć jakiś sklep o tym mówisz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Tak, rydzowa 22/24 dokładnie Edytowane 17 Lipca 2014 przez radekw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Przekazuje info z naszego nieodżałowanego sklepu na retkini: Jeżeli ktos z kolegów pragnie odebrać swoje piwo z depozytu, to będzie taka mozliwość. Jeżeli ktoś chce odebrać niech pisze w tym wątku. Sposób odbioru będzie podany później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 szkoda, że nikt nie przejął tego sklepu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 A jak nie odbierzemy, to co się z nim stanie? Będzie wylane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 trzeba przyjsc i wypić pod sklepem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 A jak nie odbierzemy, to co się z nim stanie? Będzie wylane? Nie wiem, nie znam się, lubię mieć to w domu....... depozyt można odebrać w tą sobotę między 14 a 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Z moich jest chyba tylko 1 butelka wiec nie bede odbieral, i tak nie ma mnie w sobote w Lodzi. Jak ktos chce wziac to prosze, inaczej pewnie zostanie wylane/wyrzucone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 No cóż, mam blisko, to podejdę, ale chętnie zabrałbym cudze - co mam pić swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 mojego chyba nic nie ma, nie pamietam, ja nie będę odbierał, więc kto chce niech bierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Śmiało bierzcie to co mojego zostało. Szkoda mi Piwosza. Fajny sklep był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael52 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) trzeba przyjsc i wypić pod sklepem Pożegnanie z fasonem. Edytowane 26 Lipca 2014 przez rafael52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael52 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Odwiedziłem dzisiaj Piwosza i jest szansa, że ktoś go przejmie od września. Możliwe, że depozyt również zostanie wtedy ponownie otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Mam dla Was propozycję. Niestety depozyt został zamknięty, więc musimy sobie poradzić jakoś inaczej. Jak może niektórzy wiedzą prowadzę mały eksperyment porównawczy z drożdżami M44 i US-05. Potrzebne mi 4 osoby do ślepych testów. Polegało by to na tym, że każdy dostałby ode mnie po butelce piwa, fermentowanej każdym ze szczepów, a w odpowiedzi odpowiednio przygotowane metryczki, której wzór podrzuciłbym później. Dzięki temu (mam nadzieję) uda się mi wysnuć bardziej obiektywne wnioski, niż nawet przy moim ślepym teście. Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę piszcie do mnie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_lag Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Gdyby jednak Piwosz nie ruszył, to co myślicie o zrobieniu depozytu na Widzewie w Strefie Piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi