alitechno88 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 witam. jestem nieoficjalnie zaprzyjaźniony z minibrowarem w mojej okolicy i w związku z tym wspieramy się nawzajem. moim problemem jest to że właściciel browaru może odstąpić mi drożdże ale nie wiem jak je pobrać z kadzi. prosiłbym o opis krok po kroku jak to wykonać. mam również prośbę do mądrali na forum o powstrzymanie się od niepotrzebnych komentarzy i wypociny na temat szukania tego na forum. z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Weź pianę z wierzchu, najlepiej w fazie wysokich krążków. Ten piwowar powinien wiedzieć o co chodzi, skoro nie może ci po prostu odlać gęstwy w słoik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 pianę z tanka? Szkoda zabawy, kup suche 34/70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Z kadzi, a więc nie z tanka. Chyba wie o czym pisze, w końcu "mądrale mają siedzieć cicho". Nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A czemu po prostu nie może zlać gęstwy z dna tanku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeuss Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 witam. jestem nieoficjalnie zaprzyjaźniony z minibrowarem w mojej okolicy i w związku z tym wspieramy się nawzajem. on daje cie drożdże a jak ty go wspierasz? napisz bo to ciekawe ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Kupuje piwo. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeuss Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 a, no o tym to nie pomyślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A czemu po prostu nie może zlać gęstwy z dna tanku? Bo to nie jest w tanku, tylko w kadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi