trucha Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Hej Po 2 warkach znajomi mecza mnie, abym sprobowal zrobic cos 'smakowego' - a'la radler. Powiedzcie, czy z polaczenia tych slodow: http://browamator.pl/szczegoly.php?Muntons_---_American_Style_Light_Beer_---_Klasa_Premium_15_kg&przedm=8557653&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=6165633 + http://browamator.pl/szczegoly.php?Suszona_skorka_slodkiej_pomaranczy_---_100_g&przedm=20338966&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F183110&sortuj=kod da rade cos takiego osiagnac? Skorke dodalbym razem z ~3 litrami wody z ekstraktami (ale to chyba w worku jakims, co? bo moze sie zapchac rurka przy zlewaniu pozniej Wiem, ze brewkity sa zle i w ogole, ale jeszcze nie czas dla mnie, abym zabral sie za zacieranie Jesli macie jakies pomysly, dajcie znac Z gory dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Zrób normalne piwo mocno gazowane i przed podaniem znajomym mieszaj z samodzielnie zrobioną lemoniadą. Wtedy będzie prawdziwy radler. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbarus Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Możesz też zrobić prosty przepis na bazie full aroma hops tylko słabsze i mniej chmielone. I na cicha dodać dwa dobre soki cytrynowe. Mnie najlepsze wyszły z sokami z Herbapolu. Tylko przy butelkowaniu musisz dodać slodzik. Byl taki temat już poruszany na forum. Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Qbarus ile słodzika na 20l trzeba dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Czy cukier w soku załatwi sprawę refermentacji, może będzie go za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Zależy ile go jest w soku, w stosunki do tego co potrzebujesz do refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbarus Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 W zależności od tego jaki slodzik to 1 - 2 tabletki. Ja dopiero zacząłem eksperymenty z ksylitolem. Wcześniej dawałem po dwie tabletki na butelkę i było w sam raz słodkie. Po przefermentowaniu soku cytrynowego piwo jest bardzo kwaśne. Ale próbuj sam. Cześć z jedna tabletka. Cześć z dwiema. Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi