Jump to content

Ditlenek siarki w piwie


Recommended Posts

Dzisiaj przeglądając Przemysł fermentacyjny i owocowo-warzywny nr 2/2009 natknąłem się na ciekawy artykuł odnośnie dwutlenku siarki w piwie. Jako, że przeglądałem ów czasopismo w bibliotece uczelnianej, a stamtąd nie możemy wynosić czasopism, tylko kserować to zamieszczam skany z kserówek :smilies:

To jest część pierwsza artykułu, druga pewnie będzie w numerze kwietniowym lub majowym

 

skanowanie0021.th.jpg

 

skanowanie0022.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

jak kliknie się na obraz w poście to otworzy się nowe okno na imageshack, potem należy kliknąć na obrazek i potem powiększyć, wtedy tekst jest bardzo dobrze czytelny :smilies:

Link to comment
Share on other sites

tak chyba jest w czasopismach naukowych czy z branży przemysłowej, że powinno być streszczenie i tytuł w języku angielskim :smilies:

Jak przeglądam literaturę naukową lub przemysłową to część jest ze streszczeniem w j. angielskim a część nie :)

Na uczelni mamy także dostęp do Elsaviera - bazy danych gdzie publikacje są tylko i wyłącznie po angielsku, to jest najlepsze źródło bo są tam publikacje z całego świata i w miarę świeże.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.