Skocz do zawartości

Ditlenek siarki w piwie


Franekkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przeglądając Przemysł fermentacyjny i owocowo-warzywny nr 2/2009 natknąłem się na ciekawy artykuł odnośnie dwutlenku siarki w piwie. Jako, że przeglądałem ów czasopismo w bibliotece uczelnianej, a stamtąd nie możemy wynosić czasopism, tylko kserować to zamieszczam skany z kserówek :smilies:

To jest część pierwsza artykułu, druga pewnie będzie w numerze kwietniowym lub majowym

 

skanowanie0021.th.jpg

 

skanowanie0022.th.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak chyba jest w czasopismach naukowych czy z branży przemysłowej, że powinno być streszczenie i tytuł w języku angielskim :smilies:

Jak przeglądam literaturę naukową lub przemysłową to część jest ze streszczeniem w j. angielskim a część nie :)

Na uczelni mamy także dostęp do Elsaviera - bazy danych gdzie publikacje są tylko i wyłącznie po angielsku, to jest najlepsze źródło bo są tam publikacje z całego świata i w miarę świeże.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.