mat Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Przekopując sieć w poszukiwaniu czegoś co ułatwiło by utrzymywanie "w miarę" stałej temperatury podczas fermentacji piwka natknąłem się na coś takiego: https://www.cool-brewing.com/ Czytałem opinie na forach, ludzie wypowiadają się bardzo pozytywnie, wręcz są zachwyceni. Niestety, produkt nie dostępny w Polsce. Można zamówić na Amazonie (chyba się szarpnę). Na razie w międzyczasie szukam jakiegoś tańszego zamiennika (nie jest łatwo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 w wydaniu DIY proponuję skrzynię ze styropianu lub skleić coś z karimat za pomocą taśmy "macgyver". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Wydaje mi się, że sklecenie czegoś z karimat przy pomocy taśmy "macgyver"nie dokońca zda egzamin. Tutaj trzeba krawca, albo samemu mieć smykałkę do szycia . Rozważam również zlecenie uszycia takiej torby firmie która zajmuje się profesjonalnie szyciem toreb termicznych Co do skrzynki styropianowej, nie mam już miejsca, a taką torbę da się gdzieniegdzie pozaginać i itp. Edytowane 9 Września 2013 przez mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Taka torba to jest mata grzejnikowa opatulona kawałkiem tkaniny - wiec zlecanie "profesjonalnej: firmie to chyba spory wydatek. Lepiej poszukaj jakiejś osiedlowej krawcowej która za połowę kosztów to zrobi A przynajmniej tak mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirius Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Cześć, skojarzył mi się ze składanym zbiornikiem na deszczówkę, np. coś takiego http://allegro.pl/skladany-zbiornik-na-deszczowke-woda-gratis-280l-i3503586196.html. Jest szczelny, wystarczyło by go wzbogacić o jakąś termoizolację np. karimaty. średnica 60 cm więc fermentator spokojnie wejdzie, bo ma około 35cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) A może ktoś lata czasami na linii PL-USA/USA-PL i mógłby przywieźć parę sztuk http://www.amazon.com/Cool-Brewing-LLC-Fermentation-Cooler/dp/B008EKD7CQ? Ceny wysyłki tego 2-kilogramowego cacka oscylują wokół 400 zł, to trochę zaporowa kwota. Niestety nie mam już w domu miejsca na kolejną lodówkę styropianową, więc muszę poratować się taką torbą. Edytowane 23 Marca 2015 przez Mycroft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisha Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 A nie prościej kupić poszewkę na kołdrę - najtańszą na targu, wsadzić do środka 1cm wełny mineralnej - castorama, aby nie latało to na wylot przeszyć w kilku miejscach zszywaczem do papieru. Mamy wówczas matę wielkości ok 1.8x2.0m (lub inny - zależy jaki rozmiar kołdry sobie wybraliśmy). Zwijamy sobie w rulonik = mamy cylinder. Z poszewki na poduszkę robimy taki sam myk i mamy oba dna. Dno można zszyć zszywaczem. Nie sądzę, że cena wyjdzie jakaś astronomiczna, szacuje w granicach 50-70zł Dodatkowo, pełna hipsterka w doborze wzoru poszewki - bezcenne Każdy będzie miał inny. Nie robiłem takiego wora, osobiście mam skrzynie ze styropianu i butle z lodem. Wyżej opisałem po prostu pierwszy lepszy pomysł jak to można zrobić home made bez wywalania worka pieniędzy na docieplany worek Może ktoś pociągnie pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Nie widzę oszczędności, mnie to nie urządza. Zatem pytanie aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Mycroft może napisz do nich http://brador.pl/ Robią pokrowce na opony i torby izolacyjne do pizzeri to zrobienie takiej torby to pewnie dla nich nie problem. dobra w sumie temat mnie też interesuje to napisałem do nich zapytanie o tą torbę wymiary takie na szybko 600mm na fi 500mm zobaczymy co odpiszą. W razie co to ta firma mieści się u mnie na osiedlu więc moge tam podejść z fermentorem i pokazać o co chodzi. Edytowane 29 Marca 2015 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycroft Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Dzięki za konkret. Napisz tutaj, gdy otrzymasz od nich odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Za te pieniadze, to ja kupie lodowke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Bardzo fajny patent. Zajmuje mało miejsca, nie straszy wyglądem, a jak nie używasz to można schować. Szkoda, że nie dostępne u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 No niestety Pan z bradora zapytał się tylko ile sztuk trzeba i już więcej nie odpisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Wiecie czy w ogóle można zakupić jakiekolwiek konstrukcje chłodzące gotowe? Mieszkam w bloku i nie mogę sobie wstawić ekstra lodówki, a i pojemnik ze styropianu nie wygląda zbyt estetycznie w pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 pojemnik ze styropianu nie wygląda zbyt estetycznie w pokoju. Kwestia budżetu, naprawdę niektóre ładne są, oklejine drewnem, sklejką wyglądające jak rasowa szafka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciu11 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Zawsze można okleiną drewnopodobną okleić styropian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Tylko obudowana drewnem skrzynia to już powoli rozmiar małej lodówki, która jednak działa lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Konkurencyjny produkt: http://www.gotta-brew.com/cool-zone-kits/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Konkurencyjny do czego, w jaki sposób? Cyba czegoś nie ogarniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Do produktu cool brewing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Czyli wyszło, że nie ogarnąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Cool Brewing pojawiło się w BA http://www.browamator.pl/cool-brewing-torba-na-fermentor-do-kontroli-temp,3,10,3227 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 no ta tylko za tą cenę można lodówkę na 2 fermentory kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 A za reszte piwo i sterownik z ali przy ktorego montazu bedzie mozna owe piwo wypic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszarafa Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam, znalazłem chyba podobną tkaninę w sklepie internetowym: http://www.ladnetkaniny.pl/pl/p/Thermofoam-Batting-147x46-cm/1301 pewnie trzeba by było zakupić 2 takie tkaniny aby uszyć torbę. Może ktoś znalazł coś tańszego, umożliwiające uszycie ? Niestety skrzynia z styropianu nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi