Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Który dodatek niesłodowany będzie najlepszy? Nie chcę mieć problemów z filtracją, wiec chyba ryż. Czy ryż lepiej zagotować i dodać do zacieru, czy go ześrutować i kleikować jak pszenicę czy owies? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja w swoim Cream Ale dałem ryż który kleikowałem przed dodaniem do zacieru. Problemów z filtracją nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Kaszka kukurydziana też jest ok. Ryż należy skleikować. W sumie, bardzo sympatyczne wyniki daje połączenie ryżu i kaszki kukurydzianej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Który dodatek niesłodowany będzie najlepszy? Nie chcę mieć problemów z filtracją, wiec chyba ryż. Czy ryż lepiej zagotować i dodać do zacieru, czy go ześrutować i kleikować jak pszenicę czy owies? Ryż tylko rozjaśnia piwo, kukurydzę czuć w smaku. Ryż rozgotuj na masę i dla pewności zmiksuj, dopiero taki dodaj do zacieru. Kukurydzę (kaszkę kukurydzianą) skleikuj najpierw (przetrzymaj w wodzie max 80° ok 0,5 godz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwl Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Możesz użyć płatków ryżowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja używałem zarówno ryżu jak i kukurydzy. Mi bardziej podpasował ryż. Ryż należy rozgotować porządnie. Ja robie to tak, że zaczynam warzenie od ugotowania ryżu w sporej ilości wody w garnku któy używam do zacierania, następnie dodaje zimnej wody i dosypuje słody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Płatki ryżowe też należy gotować, czy wystarczy skleikować w 80C? Zakupiłem też kaszkę kukurydzianą - to jak rozumiem, należy skleikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Płatki ryżowe też należy gotować, czy wystarczy skleikować w 80C? Zakupiłem też kaszkę kukurydzianą - to jak rozumiem, należy skleikować. Cyt. wogosz- Temperatura kleikowania ryżu to ok. 88°C, ale w zależności od odmiany waha się od 82-92°C. Długość kleikowania nie jest jednoznacznie ustalona, trzeba obserwować ryż i samemu określić czy już wystarczy. Cyt. Jacenty - Kukurydzę (kaszkę kukurydzianą) skleikuj najpierw (przetrzymaj w wodzie max 80° ok 0,5 godz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Płatki ryżowe też należy gotować, czy wystarczy skleikować w 80C? Płatków ryżowych nie trzeba ani gotować ani kleikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się