Skocz do zawartości

Diacetyl


domin-w

Rekomendowane odpowiedzi

Zlewaj na cichą, niektóre szczepy drożdży tak mają że nie opadają na dno. Piszesz że masz 2,5 blg więc spokojnie jest już odferementowane, a jak to drożdże US-05 to taki kożuch w co drugiej warce jest ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smak tego piwa jest jak dla mnie odrzucający (trudno to opisać - topione masło z herbatnikami zalega jeszcze jakiś czas po przełknięciu) i dla świętego spokoju chyba zrobię tak, że jak tylko przyjdzie zestaw na Stouta to zabutelkuję.

Edytowane przez domin-w
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smak tego piwa jest jak dla mnie odrzucający (trudno to opisać - topione masło z herbatnikami zalega jeszcze jakiś czas po przełknięciu) i dla świętego spokoju chyba zrobię tak, że jak tylko przyjdzie zestaw na Stouta to zabutelkuję.

 

Masło - sugeruje diacetyl.

Do tego Notty są bardzo kapryśnymi drożdżami, trzeba mieć do nich cierpliwośći i dać im czas. Piwo po miesiącu w butelce będzie o niebo lepsze, to gwarantuje (chyba, że masz infekcje, to już i tak nic nie pomoże)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.