piter Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam Nie patrz na to jak wygląda jeśli w smaku jest ok nie ma kwacha przelewaj na cicha Wylać zawsze zdążysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Zlewaj na cichą, niektóre szczepy drożdży tak mają że nie opadają na dno. Piszesz że masz 2,5 blg więc spokojnie jest już odferementowane, a jak to drożdże US-05 to taki kożuch w co drugiej warce jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Smak tego piwa jest jak dla mnie odrzucający (trudno to opisać - topione masło z herbatnikami zalega jeszcze jakiś czas po przełknięciu) i dla świętego spokoju chyba zrobię tak, że jak tylko przyjdzie zestaw na Stouta to zabutelkuję. Edytowane 1 Października 2013 przez domin-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Drożdże: Danstar Nottingham Edytowane 1 Października 2013 przez domin-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Smak tego piwa jest jak dla mnie odrzucający (trudno to opisać - topione masło z herbatnikami zalega jeszcze jakiś czas po przełknięciu) i dla świętego spokoju chyba zrobię tak, że jak tylko przyjdzie zestaw na Stouta to zabutelkuję. Masło - sugeruje diacetyl. Do tego Notty są bardzo kapryśnymi drożdżami, trzeba mieć do nich cierpliwośći i dać im czas. Piwo po miesiącu w butelce będzie o niebo lepsze, to gwarantuje (chyba, że masz infekcje, to już i tak nic nie pomoże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Poszło na cichą. Czy używał ktoś chmielu challenger do chmielenia na zimno ? Edytowane 2 Października 2013 przez domin-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Poszło na cichą. Czy używał ktoś chmielu challenger do chmielenia na zimno ? Tak, ja używałem Challenger i Fuggles na zimno do IPA, bardzo dobre wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Poszło na cichą. Czy używał ktoś chmielu challenger do chmielenia na zimno ? Tak, ja używałem Challenger i Fuggles na zimno do IPA, bardzo dobre wyszło dzięki. pytam bo mam mało EKG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi