piter Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam Nie patrz na to jak wygląda jeśli w smaku jest ok nie ma kwacha przelewaj na cicha Wylać zawsze zdążysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Zlewaj na cichą, niektóre szczepy drożdży tak mają że nie opadają na dno. Piszesz że masz 2,5 blg więc spokojnie jest już odferementowane, a jak to drożdże US-05 to taki kożuch w co drugiej warce jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Smak tego piwa jest jak dla mnie odrzucający (trudno to opisać - topione masło z herbatnikami zalega jeszcze jakiś czas po przełknięciu) i dla świętego spokoju chyba zrobię tak, że jak tylko przyjdzie zestaw na Stouta to zabutelkuję. Edytowane 1 Października 2013 przez domin-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Drożdże: Danstar Nottingham Edytowane 1 Października 2013 przez domin-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Smak tego piwa jest jak dla mnie odrzucający (trudno to opisać - topione masło z herbatnikami zalega jeszcze jakiś czas po przełknięciu) i dla świętego spokoju chyba zrobię tak, że jak tylko przyjdzie zestaw na Stouta to zabutelkuję. Masło - sugeruje diacetyl. Do tego Notty są bardzo kapryśnymi drożdżami, trzeba mieć do nich cierpliwośći i dać im czas. Piwo po miesiącu w butelce będzie o niebo lepsze, to gwarantuje (chyba, że masz infekcje, to już i tak nic nie pomoże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Poszło na cichą. Czy używał ktoś chmielu challenger do chmielenia na zimno ? Edytowane 2 Października 2013 przez domin-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Poszło na cichą. Czy używał ktoś chmielu challenger do chmielenia na zimno ? Tak, ja używałem Challenger i Fuggles na zimno do IPA, bardzo dobre wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Poszło na cichą. Czy używał ktoś chmielu challenger do chmielenia na zimno ? Tak, ja używałem Challenger i Fuggles na zimno do IPA, bardzo dobre wyszło dzięki. pytam bo mam mało EKG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się