Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 110 To Porter Bałtycki. Piana ciemna, gruba czapa, powoli opadająca, zostająca na szkle. Nasycenie prawidłowe. Kolor czarny, jak się należy. W smaku delikatne palone smaczki, jakby kawowo-słodowe, które przechodzą na delikatne chmielowe. Bardzo ładnie scharmonizowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 116 Kolejny porter Piana kremowa, drobna, gęsta i gruba warstwa, która powoli opadała i opadła do poziomu na foto. Kolor czarny. Nasycenie prawidłowe. W smaku pełna rozkosz. Wpierw słodowe smaki czekoladowo-kawowe, później delikatnie chmielowe, z bardzo delikatnym alkoholem, który pojawia się na chwilę. Super to piwo. Czy to Porter Chorzowski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 118 Piana średni puszek,kolor biały. Kolor ciemny, lekko prześwitujący. Zapach słodowy. W smaku lekko słodowe smaczki palone, bardziej kawowe. Lekko nachmielone. Super ciemniaczek. Dzięki Wielki za super piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 128 Piana średnio drobna, gruba, gęsta, która powoli opadła do cieniutkiej warstwy. Kolor pośredni, tmave. W smaku ładnie smaczki słodowo-karmelowe z lekkim posmakiem chmielu. Wyczuwalny lekko alkohol. Kolejne dobre piwo Weny-dzięki za możliwość skosztowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 108 Brown Ale Piana średnio drobna,gruba warstwa, trwała. Kolor ciemny, prześwitujący. W smaku lekko palone smaki z lekkim chmielem. Słodowość pozostała, co niektórym sprawiło wiele trudności. Fajne piwo na upały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 117 Kolejne mocne piwo. Piana średnio drobna, porządna warstwa, która cięka warstwa utrzymuje się do końca. Kolor ciemny. W smaku mocne, słodowe, porządny porter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Kolejne Warka 107 Piana średnio drobna,kremowa. Kolor ciemny, delikatnie przechodzący pod światło. W smaku bardzo dobry ciemniaczek z delikatnymi słodami palonymi, bardziej intensywniejsze smaczki chmielowe. Super dolniaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Warka 116 to Porter chorzowski IV miejsce w Żywcu. Warka 108 to brown ale VII miejsce w Żywcu. PIERON czy Ty te piwa wszystkie kolejno teraz próbowałeś i to w takim tempie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Nie martw się. Piwa wypiłem już dawno, opisy zrobiłem, tylko szukałem trochę czasu i chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 A ja myślałem, że to trening przed jutrzejszym spotkaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 No wiesz, trening mam, ale nie piwami Mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwoznawcy Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Także miałem przyjemność pokosztować piw od Weny. Nie "sprawdziłem" jeszcze wszystkich ale po dwóch już mogę coś napisać. Pils - Przyjemna barwa pomiędzy złotem a bursztynem, "na oko" widać, że w szklance jest prawdziwe piwo. Piana równie atrakcyjna, gęsta i stabilna. Jednak według mnie największą zaletą tego piwa jest jego smak. Goryczka długa i lekka jednocześnie. Piwo bardzo rozsądnie chmielone. Osiąga idealną równowagę pomiędzy zdecydowanym. goryczkowym smakiem i relatywnie krótkim finiszem czyli zkończeniem posmaku goryczkowo - garbnikowego. Po przełknięciu da się wyczuć przyjemne uderzenie chmielu aromatycznego. W bukiecie przyjemne nuty słodowe (miód, karmel) i uotny zapach estrów. Całość sprawia wrażenie delikatnej ziołowo - słodowej kompozycji. Milk Stout - jak przystało na ten gatunek - połączenie bogatego, ciemnego aroamtu z wytrawnym, kawowym smakiem. Świetnie dobrane proporcje pomiędzy chmielową goryczką i gorzkimi nutami pochodzącymi z ciemnych słodów. Posmak długi ale zdecydowanie wytrawny z cierpką nutą. Goryczka przyjemnie układa się nie tylko w tylnej części języka ale też na jego środku a nawet na podniebieniu. Po oswojeniu z wytrawnym aromatem kawy można wyczuć słodkie nuty toffi i karmelu. Całość - doskonale skomponowana. Reasumuąc - naprawdę dobre piwa. Wyznam szczerze, że z domowych to jedne z lepszych jakie piłem. Zostało mi jeszcze kilka prób weny do oceny. Zamieszczę recenzje jak tylko się z nimi zmierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Dziękuję za bardzo pozytywną opinię. Pils miał być wysłany do Wrocławia, ale przegapiłem termin. Milk Stout- zajął 3 miejsce na Słowacji i 10 miejsce na konkursie pomorskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Czy mógłbyś wypostować recepturę tego milk stouta? A może już gdzieś jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) Wczoraj spróbowaliśmy z ekipą ostatnie dwa piwa Weny co mnie dawno temu poczęstował. Wszystkim smakowało. mniam Edytowane 27 Września 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Czy mógłbyś wypostować recepturę tego milk stouta? A może już gdzieś jest? Chyba nie ma, ale będę się starał w przyszłym tygodniu zamieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Z ocen to jawnie nie wynika - czy dodawałeś do milk stouta laktozy (ew. ile na butelkę?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Warka 106 IPA Piana drobna, gęsta, utrzymująca się i pozostająca na szkle. Kolor bursztynowy. Nagazowanie prawidłowe. Smak herbaciany, słodowy, przechodzący w chmiel, mocno, ale szybko znika. Znakomite piwo. Dzięki za piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Warka 120 - "Pils Mistrza" Piana gęsta, trwała, mocna. Kolor jasne złoto. Nagazowanie prawidłowe. W smaku słodowe nutki wraz spokojnym nachmieleniem. Dzięki za super piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Warka nr 100 - "Pils Po Mojemu" Piana gęsta, trwała, mocna. Kolor jasne złoto, klarowne jak by filtrowane. Nagazowanie prawidłowe. W smaku ładnie nachmielone. Bardzo przypomina Pilsnera U. Dzięki za super piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Kolejne to Czerwony wymysł Piana drobna, trwała. Nagazowanie prrawidłowe. Kolor czerwony, trochę mętne. W smaku wpierw słodowe, później chmiel podbija smakiem. Bardzo smaczne piwo. Dzięki Wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Ciemne pomroczne Piana drobna, trwała. Kolor czarny. Nagazowanie prawidłowe. W smaku słodowe z lekkim nachmieleniem. Dzięki za piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Kolejne Belgijskie Pale ALe Piana średnia, z pozostającą cieńką warstwą. Nagazowanie prawidłowe. Kolor złoty. Smak orzeźwiający, cytrusowy, z chmielowym akcentem na końcu. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Bardzo się cieszę, że moje piwa Ci smakują. Po takich opiniach, aż chce się warzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Bardzo się cieszę, że moje piwa Ci smakują. Po takich opiniach, aż chce się warzyć. To by było mile widziane w Rzecce na Wspólnym Warzeniu. Taki pokaz piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi