Pieron Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Piwo warzone tak. Piana drobna, bardzo powili schodząca. Pozostaje do końca gruba warstwa. Nagazowanie dojść solidne. Kolor: trochę za ciemne jak na czerwone, bardziej koźlakowy. W smaku zdecydowanie ładnie zharmonizowane smaczki słodowo-chmielowe. Super piwko, tylko do reda trochę mu brakuje. Jako ciemne jest wyśmienite. Dzięki Dori za super piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam Piwo dostałem od Dori w poprzednią niedzielę tak wiec postanowiłem pokosztować Na etykiecie napisane jest Irlandzkie Ciemne i ta nazwa świetnie pasuje do tego piwa: kolor - nieprzenikniony ciemny brąz piana - beżowa, drobna, myślę że 1,5 cm, po chwili opadła do dywanika i tak juz pozostała wysycenie - średnie zapach - rześki, przyjemny, z lekka owocowy (tak mi się zdaje smak - poczatek lekko słodowy, poźniej czuc goryczkę, na samym końcu lekki posmak palonej kawy - dla mnie rewelacja. Dori bardzo mi smakowało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Piwo warzone 4.01.2009 więc już można Optycznie piwo piękne brązowo rubinowe z bardzo drobniutką pianą, klarowność idealna. Zapach: głównie pochodzi od słodów ciemnych, gdzieś w oddali świeżość chmielu, bardzo fajny, czysty. Nasycenie: średnie, znakomicie pasujące do rodzaju piwa. Piana: kremowa, kremówka, bardzo drobna utrzymuje się dzielnie przez całą degustację. Smak: stosunkowo ciemny do koloru, mocno palone ziarno wprowadza akcent drapieżnej goryczy wraz z wytrawnością , całość jednak treściwa i pełna, chmiel łączy się z palonym w jedność zmieniając finisz w chmielowy. Znakomita gra poszczególnych smaków. Podsumowując bardzo dobre piwo z bogatym bukietem smakowym, ma charakter i klasę. Dziękuję za możliwość degustacji i bogate wrażenia smakowe. Warzone tak: http://www.piwo.org/forum/p9652-05-01-2009-18-16-49.html#p9652 http://www.piwo.org/forum/p9687-05-01-2009-21-55-12.html#p9687 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 No i fotka, tym razem nawet jestem zadowolony ze zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Cześć. Była już pisana recenzja: http://www.piwo.org/forum/p17111-08-05-2009-19-01-22.html#p17111 mogłeś się podpiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) Czytam forum i co MARK33 mnie podkręcił. Poszedłem do chłodni sięgam do kartonu i warka # 40 od DORI jest już w szklankach. Nic dodać nic ująć. Bardzo dobre piwo. To nie jest babska solidarność, ale moja Żona znowu powiedziała, że czuć damską rękę w tym piwie. Potwierdzam wszystko co napisał wcześniej MARK33. JK No ta ja też mogłem się podpiąć. Edytowane 26 Lipca 2009 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Cześć. Była już pisana recenzja: http://www.piwo.org/forum/p17111-08-05-2009-19-01-22.html#p17111 mogłeś się podpiąć Fakt mogłem poszukać, ale byłem zaaferowany ustawianiem sprzętu i ciekawością jakie to piwo będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Może Adminom uda się scalić wątki? co by porzadek był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Może Adminom uda się scalić wątki?co by porzadek był Już zaraportuję, w końcu mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Może Adminom uda się scalić wątki?co by porzadek był Admin to jest jeden, ale może Mod spróbuje Dzięki wielkie za ocenę i cieszę się, że smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark33 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Może Adminom uda się scalić wątki?co by porzadek był Admin to jest jeden' date=' ale może Mod spróbuje Dzięki wielkie za ocenę i cieszę się, że smakowało [/quote'] To na razie nie raportuję może Tobie się uda. Z góry dziekuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Cześć widzę ze droga służbowa została zachowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi