Skocz do zawartości

temperatura kleikowania skrobi pszenicznej?


lampen139

Rekomendowane odpowiedzi

no tak ale nie mam płatków ani mąki tylko całe ziarna prosto od rolnika:) mam je rozgnieść, zmielić, potraktować blenderem??

Bardzo ważne jest (zwłaszcza przy pszenicy) dokładne jej ześrutowanie. Nie musisz jej osobno kleikować, bo temperatury kleikowania dla pszenicy to 65-67°. Czyli zacierając pszenicę jednocześnie ją kleikujesz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.