Stolarz Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Kolor : złoty, wpadający w pomarańcz, klarowne Piana: średnio i drobno pęcherzykowa, redukuje się do obrączki Aromat: słodowy, w tle przebija się alkohol Smak: na pierwszym planie słodowość, aromatu chmielowego nie czuć, w miarę picia alkohol wysuwa się na pierwszy plan. Wyscenie: delikatne, co mi akurat pasuje. Ogólnie: Mocny słodowy lager. Pierwszy raz opisuję jakieś piwo, i pierwszy raz piję maibock’a, więc nie porównuje czy odpowiada stylowi, bo po prostu nie wiem. Jak dla mnie taki mocniejszy Pils, z wyraźną słodowością. Pierwszy raz coś co ma w nazwie „bock” wypiłem tak szybko, chociaż teraz trochę mną poniewiera PS. Fajna etykieta! Edytowane 27 Października 2013 przez Stolarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Ano Maibock to taki mocny słodowy lager i nie wiele poza tym. Pewnie już z tym stylem nie będę miał za wiele doczynienia. Dzięki za notkę i zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Kolor : miedziany, mętne Piana: średnio pęcherzykowa, zredukowana do obrączki Aromat: winny, Smak: młodego wina, słodowość, alkohol, fajnie rozgrzewa na koniec Wysycenie: dość duże (zbyt duże) Ogólnie: Akcent winny dominujący, mimo to piwo wypite w całości. Fajnie rozgrzewa i daje w główkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi