Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Praktykował ktoś coś takiego? Ponieważ mój zeszłoroczny porter bałtycki nie nagazował się przez rok (prawdopodobnie drożdże zginęły podczas długiego lagerowania, a świeżych nie dodałem), otworzyłem dzisiaj butelki, które zostały i dodałem do każdej kilka mililitrów świeżego piwa podczas przelewania na cichą. Będzie coś z tego, czy drożdże nie dadzą rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Ja praktykowałem, ale musiałem coś pochrzanić, bo piwo skwaśniało... Powinno ruszyć. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Idąc tropem starych porterów, możesz pomieszać stary z młodym i dać cukier do refermentacji, bez problemu się nagazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Cukier to jeszcze jest, bo jest słodkie. Da się wypić, ale po co się męczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 ja wrzucałem po jednej granulce suchych drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się