kristo Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) 107#Amerykańska Pszenica12,8 BLG ~ 17 IBUZasyp:Pszeniczny - 5 kg Pilzneński - 3,7 kg Karmelowy 30 - 250 g Chmiele:Styrian Goldings (4,5 AA) 30 g - 60 min Centennial (8,5 AA) 20g - 10 min Centennial (8,5 AA) 20 g - 5 min Cascade (8 AA) 30 g - chłodzenie Citra (13,5 AA) 30 g - chłodzenieDrożdze:FM Kłosy Kansas US-05 Zacieranie:66C - 70 min72C - 15 min76C - 5 min Na zimno do jednego wiadra pójdzie 50 g Citry, a do drugiego 20 g Citry, 20 g Cascade, 50 g Centennial. Edytowane 5 Marca 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) 108#Marcowe 13 BLG ~ 25 IBUZasyp:Wiedeński - 6 kg Monachijski - 2 kg Pszeniczny wędzony - 500 g Karmelowy 50 -500 g Chmiele:Sladek (5 AA) 50 g - 60 min Sladek (5 AA) 50g - 30 min Drożdze: FM Bawarska Dolina Gozdawa Lager Zacieranie: 52C - 10 min65C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Piwo warzone na drugich urodzinach Kujawsko-Pomorskiego PSPD. Dziękujemy za gościnność Carpe Craft. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) 109#Brown Ale/Brett Brown Ale 12 BLG ~21 IBUZasyp: Pale Ale - 5 kg Pilzneński - 1,5 kgWiedeński - 1 kg Brown - 700 g Karmelowy 150 - 500 g Chmiele:Iunga (12 AA) 30 g - 60 min EKG (5 AA) 30g - 5 min Drożdze: Mangrove Jack Workhorse Yeast Bay Brussels Brettanomyces Blend Zacieranie: 67C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) 110#Weizen 12,5 BLG ~ IBUZasyp: Pszeniczny - 4 kg Pilzneński - 4 kg Chmiele:Styrian Goldings (4,4 AA) 45 g - 60 min Drożdze: Mangrove Jack Bavarian Wheat Mauribrew Weiss Zacieranie: 45C- 15 min66C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min 21.04 Piwo na Mangrove Jack było przy rozlewie smaczniejsze więc poszło czyste do kega, a te na Mauri podzielilismy na pół i dodaliśmy owoce. Będzie na bitwe z Raczkiem. Edytowane 22 Maja 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) 111#Blond/Brett Blond 13 BLG ~ IBUZasyp: Pilzneński - 6,5 kg Pszeniczny - 1,5 kg Carapils - 500 g Chmiele:Styrian Goldings (4,4 AA) 30 g - 60 min Lubelski (4 AA) 20 g - 60 min Drożdze Benedict Abbey (gestwa od Jarzyna) browar dla Ciebie The Yeast Bay Amalgamation Brett Super Blend Zacieranie: 52C- 10 min65C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) 112#IRA 12,5 BLG ~ 20 IBUZasyp: Pilzneński - 4 kg Pale Ale - 3 kg Pszeniczny - 1 kg Karmelowy 150 - 450 g Karmelowy 30 - 400 g Palony jęczmień - 100 g Chmiele:Iunga (11 AA) 30 g - 60 min EKG (5 AA) 40 g - 5 min Drożdze: FM O czym szumią wierzby Zacieranie: 45C- 15 min65C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 13 Czerwca 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) 113#Wit 13 BLG ~ 23 IBUZasyp: Pale Ale - 2,2 kg Pszeniczny - 1,5 kg Diastatyczny - 1 kg Pilzneński - 700 g Pszenica - 1 kg Płatki jęczmienne - 1,2 kg Płatki pszenne - 400 g Chmiele:Iunga (11 AA) 35 g - 60 min Zythos (9 AA) 20 g - 0 min Dodatki: Curacao 35 g - 15 min Kolendra 11 g - 7 min Skórka z 3 pomarańczy - 5 min Kolendra 15 g - 3 min Drożdze: Wyeast Belgian Ardennes Zacieranie: 52C- 10 min65C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 2 Czerwca 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) 114#Dubbel 19 BLG ~ 20 IBUZasyp: Pilzneński - 9 kg Monachijski - 2 kg Special W - 500 g CaraBlond - 500 g Cukier kandyz - 1,5 kg Chmiele:Iunga (11 AA) 40 g - 60 min Drożdze: Wyeast Belgian Ardennes Zacieranie: 66C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min 17.06 Zlane do ~110 butelek 0,33. Bardzo przyjemne w smaku. Zeszło do 2 blg. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) 115#Dubbel 18,4 BLG ~ 20 IBU Zasyp: Pilzneński - 11 kg Carawheat - 500 g CaraBlond - 500 g Cukier kandyz - 1 kg Chmiele:Iunga (11 AA) 40 g - 60 min Drożdze: Wyeast Belgian Ardennes Zacieranie: 66C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 5 Września 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) 117#Sour Beer 11 BLG ~ ok 3 IBUZasyp: Pilzneński - 5,5 kg Jęczmień niesłodowany 1 kg Owies niesłodowany 0,5 kg Chmiele:Fuggles szyszka 3 letnia 35 g - 60 min Drożdze: The Yeast Bay Amalgamation Brett Super Blend Zacieranie: 52C- 10 min65C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min poj. 35 l. Edytowane 13 Września 2016 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) 118#Bitter 11,5 BLG Zasyp: Pilzneński - 6 kg Karmelowy 500 g Karmelowy pszeniczny 500 g Chmiele: Szyszka głogowska (chmiel z płota) - 60 min Drożdze: O czym szumią wierzby Zacieranie: 52C- 10 min67C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 22 Listopada 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) 119#Quadrupel 26,6 BLG Zasyp: Pilzneński - 8,8 kg Monachijski - 3 kg Karmelowy 800 g Cukier kandyzowany - 1 kg Chmiele: Iunga (11 AA) 45 g - 60 min Drożdze: Belgian Ardennes Zacieranie: 66C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Z wysłodek wyszło 16 litrów dodatkowej brzeczki 13,4 Blg. Nachmielone 20 g Iungi i tez zadane Ardenami. Edytowane 22 Listopada 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) 120#Milk Stout 13,5 BLG Zasyp: Pilzneński - 9 kg Czekoladowy 1200 - 500 g Jęczmień palony 500 g Laktoza 1 kg Chmiele: Iunga (11 AA) 25 g - 60 min Iunga (11 AA) 25 g - 30 min Drożdze: WLP Irish Ale Zacieranie: 66C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 22 Listopada 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) 121#Quadrupel 27 BLGZasyp:Pilzneński - 7 kgMonachijski -3 kgKarmelowy - 500 gCukier - 1 kgChmiele:Marynka (9,4 AA) 50 g - 60 minDrożdże:Belgian ArdennesZacieranie:66C - 60 min72C - 15 min76C - 5 minPiwo warzone w Carpe Kraft na pierwszej bitwie piwowarów w nowym sezonie. Wypijemy je na finale:)Wyszło ok. 20 litrów. Wysłodki 11 blg zadane drożdzami Mauribrew Draught. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Będzie grubo Wysłane z mojego LG-V400 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) 122#Stout 11 BLGZasyp:Pale Ale - 5 kgPilzneński - 1 kgJęczmień niesłodowany - 1 kg Jęczmień palony - 700g Chmiele:EKG (5,6 AA) 70 g - 60 minDrożdże:WLP Irish AleZacieranie:68C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 22 Listopada 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 A gdzie ajrisze dla mnie ? ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 A no czekają już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) 123#American Brown Ale 14,5 BLGZasyp: Pilzneński - 8,5 kgBrown - 1,2 kgKarmelowy 150 - 600 g Czekoladowy 400 - 250g Chmiele:Zythos (8,6 AA) 30 g - 60 minZythos (8,6 AA) 20 g - 10 min Lemon Drop (4,8 AA) 20 g - 5 min Chinook (11 AA) - 20 g chłodzenie Zythos (8,6 AA) - 30 g chłodzenie Drożdże:WLP Irish AleZacieranie:67C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 22 Listopada 2016 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) 124#Black IPA 14,5 BLG, będzie pewnie około 50 IBU Zasyp: Pilzneński - 8,5 kgMonachijski - 1 kgKarmelowy 150 - 500 g Carafa Specjal III - 500 g Czekoladowy 1200 - 300g Chmiele: Centennial (9,6 AA) 25 g - 60 min Centennial (9,6 AA) 20 g - 10 min Cascade (5,8 AA) 20 g - 10 min Citra (11,4 AA) 20 g - 10 min Chinook (13,6 AA) 20 g - 5 min Cascade (5,8 AA) 20 g - 5 min Citra (11,4 AA) 20 g - 5 min Centennial (9,6 AA) - 20 g chłodzenie Citra (11,4 AA) - 20 g chłodzenie Cascade (5,8 AA) 20 g - chłodzenie Drożdże:Danstar Nottingham West Coast GozdawaZacieranie:67C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Miało być na US-05 ale zapomnieliśmy zabrać, więc robiliśmy na tym co było. Na zimno pójdzie po 20 g Citry, 20g Centenniala i 20 g Cascade na wiadro. Przy filtracji wydawało nam się za jasne więc ekstrahowaliśmy na szybko 200 g palonego jęczmienia w zimniej wodzie i dodaliśmy do brzeczki. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) 125#Mild 9,8 BLG Zasyp: Pilzneński - 5,5 kgJęczmień niesłodowany - 500 gCaraaroma - 450 g Karmelowy jasny - 400 g Czekoladowy 1200 - 300g Chmiele: Lubelski (4,2 AA) 50 g - 60 min Lubelski (4,2 AA) 30 g - 5 min Drożdże:FM W szkocka kratę S 04Zacieranie:72C - 75 min76C - 5 min Rozlane 03.02.2017 - blg zeszło do 3 Edytowane 18 Lutego 2017 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) 126#Wee Heavy 19,5 BLG Zasyp: Pilzneński - 8 kgWędzony Torfem CM - 2 kgPalony Jęczmień - 100 g Chmiele: EKG (5,6 AA) 60 g - 60 min Drożdże:FM W szkocka kratę - gęstwa Zacieranie: 68C - 60 min72C - 75 min76C - 5 min Wyszło 19 litrów. Dodatkowo 18 litrów wysłodek 11 Blg, zadanych S04 i nachmielonych 30 g EKG. Edytowane 4 Marca 2017 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) 127#Rauchweizen12,8 BlgZasyp:Pszeniczny - 4 kgPilzneński wędzony bukiem DIY - 2 kgPilzneński - 1,5 kgMonachijski - 1 kgChmiele:Lubelski (4,3 AA) 50 g - 60 minDrożdże:FM Gwozdzie i bananyZacieranie:45C - 45 min67C - 60 min72C - 15 min76C - 5 min Edytowane 10 Lutego 2017 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Pilzneński wędzony bukiem DIY - 2 kg Ten sam Miszcz wędzarniczy co ostatnio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Pilzneński wędzony bukiem DIY - 2 kg Ten sam Miszcz wędzarniczy co ostatnio? Ten sam, dlatego tylko 2 kg Organoleptycznie stwierdziliśmy, że to wystarczy. Edytowane 10 Lutego 2017 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się