Bogi Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Żelaza nie czułem ani ja, ani osoby, które te piwa pili, więc raczej bez obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Informuję że na forum jest wyszukiwarka http://www.piwo.org/...kcja/?hl=cukier skoro kolega Jejski zaczął OT to ja podejmę rozumiem, że teraz również przed napisaniem wpisu (który nie jest pytaniem) należy przeszukiwać forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Trzeba czytać ze zrozumieniem. Odniosłem się do tego stwierdzenia Ja koledzy i kolezanki wspomnę jeszcze że w domu można w łatwy sposób inwertować cukier buraczany . Podgrzewamy cukier z wodą w obecności kwasu. Nie zauważyłem też wpisu o maltozie i dekstrynach. w którym mowa o inwertowaniu cukru, bo o tym że na naszym forum nie ma wpisów o maltozie i dekstrynach to o tym wszyscy wiedzą rozumiem, że teraz również przed napisaniem wpisu (który nie jest pytaniem) należy przeszukiwać forum? Tego oczywiście nie napisałem, ale skoro tak twierdzisz to ja jestem za bo będzie mniej spamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Trochę to było chaotyczne. Jeśli ma być o cukrach to może napiszmy o wszystkich. Taki mini poradnik co i jak i za co odpowiadają w piwie i w jakich piwach są pożądane, a w jakich nie. Ktoś wspomniał o smakach rumowo owocowych, nic nie stoi na przeszkodzie by dodać zamiast cukru trzcinowego melasy trzcinowej. Ważnym źródłem też słodyczy jest miód i którym zapominamy. Ja z piwa jestem bardziej teoretykiem i smakoszem chociaż pomogłem uważyć kilka warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Tego oczywiście nie napisałem, ale skoro tak twierdzisz to ja jestem za bo będzie mniej spamu. OK referowałeś do drugiej części jego wypowiedzi ale zacytowałeś całość. HINT: można cytować selektywnie Koniec OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi