zamyślony Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witajcie! Piwem interesuję się od ok pół roku ale nie potrafiłem znaleźć czasu i motywacji by cokolwiek z tym zrobić. Niedługo planuję swoją pierwszą Warkę. Liczę na Wasze wsparcie Pozdrawiam zamyślony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Witam i powodzenia. Uprzedzam gdy wypijesz swoje pierwsze piwo to nie kupisz już więcej popularnego piwa w sklepiku nieopodal.. - "tamto" piwo już nigdy nie będzie takie samo.. Uzupełnij swój profil. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Browariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serpiente Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witaj i bierz się za swoją pierwszą warkę jak najszybciej ...naprawdę warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dzięki za miłe przyjęcie mnie Jestem na etapie nabywania sprzętu. Mam duży garnek emaliowany ok 100l plus taboret gazowy. Zastanawiam się nad fermentorem. Chciałem Was również zagadnąć jakie piwko polecacie na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 duży garnek emaliowany ok 100l plus taboret gazowy Mocne otwarcie! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja osobiście zaczynałem od American India Pale Ale i to jest dość dobry wybór bo amerykańce są w stanie dużo błędów wybaczyć, zależy co lubisz pić ale polecałbym również jakiegos bittera, dry stouta, full aroma hops od nas z forum. Raczej coś z prostym schematem zacierania i w miarę prosty, chmieleniem zamyślony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi