Skocz do zawartości

Nowy z Rzeszowa


RapTom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

 

Dopiero zaczynam przygodę.

Pierwsza warka zlana na cichą - oczywiście jak każdy początkujący z "puszki" smile.gif

Będzie to Traditional Draught Coopers'a + słód jasny Gozdawa 1,7kg

Na razie po burzliwej z 12.5 zeszło do 3.0 i poczekam tydzień z butelkowaniem.

Mam już szkło, kapsle twarde i kapslownicę stołową Grifo.

Jeden tylko dylemat ile glukozy do nagazowania ? Na razie planuję 140-150g na 22L

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj w klubie... rzeszowskie w siłę rośnie... :okey:

 

Wszystko zależy do ilu Ci zejdzie na końcu. 150g na 22l jak dla mnie ciut za dużo. Ja daję do 150g glukozy na 25l przy głębokim od fermentowaniu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za pomoc, kalkulator już wcześcniej obczaiłem i wychodzi mi 145g glukozy przy nasyceniu 2,5 CO2 i 22L piwa w temperaturze 20C

Piwo było 8 dni na burzliwej. Teraz planuję 10 dni na cichej. Mam nadzieję że nie narobię "granatów"

A tak z innej beczki, uwielbiam piwo marcowe. Czy wie ktoś jaki brewkit jest najbardziej zbliżony ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.