bielok Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Cześć. Piwo otrzymałem w paczce od BNP wraz z innymi które mam zamiar sukcesywnie degustować Warzone tak: http://www.piwo.org/forum/p16413-23-04-2009-14-31-00.html#p16413 Zapach dla mnie nie do zidentyfikowania, na pewno miod, słód i .......... zielony groszek ;-) ? Barawa: bursztynowa Wysycenie: moim zadaniem mocne Piana: drobna, długo utrzymująca sie, zerdukowana na koniec do dywananika który pozstał do ostatniego łyka. Smak: w ustach zostake dalikatyny posmak słodowo-miodowy, chwile po przełknięciu ledwo zazanaczająca sie nuta chmielu. BNP dziękuję Ci za możliwośc spróbowania tego delikatnego piwa. Jutro na warsztat idzie karmelowe i porter Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted May 30, 2009 Author Share Posted May 30, 2009 W siedem minut po nalaniu do szklanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkof Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Apetyczny wygląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 W siedem minut po nalaniu do szklanki Coś Ty robił 7 minut? Grzałeś flasha? No bo nie widać żebyś pił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted May 30, 2009 Author Share Posted May 30, 2009 Cześć Lałem wode do wanny I oblizałem tylko tę pianę co przrebrała przez brzeg szklanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnp Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 @bielok BNP dziękuję Ci za możliwośc spróbowania tego delikatnego piwa. właśnie zdziwiło mnie iż połączenie zielonego słodu pszennego i miodu da tak delikatne piwo, kiełki nie oddały goryczy, powtórzę tą warkę ale z płatkami dzikiej róży , powinno być też ciekawe Wysycenie: moim zadaniem mocne ja tylko takie preferuję Jutro na warsztat idzie karmelowe i porter karmelowe jest sztucznie nasycane CO2 oraz słodzone cukrem (sacharozą) tak więc możesz lać do końca bez osadu. Piwo powstało (jak większość) na swoich słodach Porter może trochę przechmielony ale sam zobaczysz :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Super wygląda i pewnie super smakuje. To jest fajne w piwowarstwie domowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now