bielok Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Cześć. Piwo otrzymałem w paczce od BNP wraz z innymi które mam zamiar sukcesywnie degustować Warzone tak: http://www.piwo.org/forum/p16413-23-04-2009-14-31-00.html#p16413 Zapach dla mnie nie do zidentyfikowania, na pewno miod, słód i .......... zielony groszek ;-) ? Barawa: bursztynowa Wysycenie: moim zadaniem mocne Piana: drobna, długo utrzymująca sie, zerdukowana na koniec do dywananika który pozstał do ostatniego łyka. Smak: w ustach zostake dalikatyny posmak słodowo-miodowy, chwile po przełknięciu ledwo zazanaczająca sie nuta chmielu. BNP dziękuję Ci za możliwośc spróbowania tego delikatnego piwa. Jutro na warsztat idzie karmelowe i porter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 W siedem minut po nalaniu do szklanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Apetyczny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 W siedem minut po nalaniu do szklanki Coś Ty robił 7 minut? Grzałeś flasha? No bo nie widać żebyś pił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Cześć Lałem wode do wanny I oblizałem tylko tę pianę co przrebrała przez brzeg szklanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 @bielok BNP dziękuję Ci za możliwośc spróbowania tego delikatnego piwa. właśnie zdziwiło mnie iż połączenie zielonego słodu pszennego i miodu da tak delikatne piwo, kiełki nie oddały goryczy, powtórzę tą warkę ale z płatkami dzikiej róży , powinno być też ciekawe Wysycenie: moim zadaniem mocne ja tylko takie preferuję Jutro na warsztat idzie karmelowe i porter karmelowe jest sztucznie nasycane CO2 oraz słodzone cukrem (sacharozą) tak więc możesz lać do końca bez osadu. Piwo powstało (jak większość) na swoich słodach Porter może trochę przechmielony ale sam zobaczysz :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Super wygląda i pewnie super smakuje. To jest fajne w piwowarstwie domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się