maxhot Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Mnie nie interesuje cena tylko czy się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbol2 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Niestety za słaba Wydaje się, iż wysokość podnoszenia min. to 3 m. ale to zależy oczywiście od sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Macie może coś na oku szukam pompy ,używałem z pralki polar ale się rozleciała po trzech warkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Macie może coś na oku szukam pompy ,używałem z pralki polar ale się rozleciała po trzech warkach. Do czego ma służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Potrzebna do instalacji HERMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Też HERMSa mam w planach i też planowałem pompę od pralki. Skoro Ci się rozleciała, to może użyć tej, którą ma mateos? Najtańszy Grundfos do C.O. Jest o tej pompie w wątku o HERMS (za późno już, żeby szukać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ja mam takie coś najpierw pracowała na tym pralka do swojej śmierci, potem używałem w każdej swojej warzelni, a teraz jeszcze sobie z tego zrobię pompę do piwa/zacieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 W naszym kraju piwowarstwo domowa ma jeden wielki problem,brak odpowiedniej pompy.Takiej jak jest wykorzystywana przez piwowarów amerykańskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Ta pompa amerykańska kosztuje ok 500 zł nie licząc kosztów przesyłki. Za podobną cenę masz pompę którą zaproponował Dziadek z Winiarza, jeśli ma być to jakiś półśrodek i tanie załóż kolejną pompę pralkową, licząc że kiedyś znów padnie zadbaj o zapasowy egzemplarz. Edytowane 14 Marca 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jaką to pompę zaproponował dziadek ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jaką to pompę zaproponował dziadek ?. http://www.piwo.org/topic/1218-pompa-do-piwa/page__view__findpost__p__61361 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ta pompa w praktyce nie jest za mocna,wydajność 32 l/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 32 litry na minutę to mało? Bez jaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Faktycznie przeliczyłem to taka pompa przepompuje warkę 40l zaledwie 8 razy w 10 min,ile litrów powinna pompować taka pompa na minute ?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 420 zł to trochę jest, ale mają też w ofercie wersję na wiertarkę za 160 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idlav Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Może taka pompa się komuś przyda http://www.ebay.com/itm/Speck-MY2-8000-Industrial-magnetic-coupled-pump-GERMANY-/260564173908?pt=BI_Pumps&hash=item3caad5c454 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cidrax Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A coś takiego się nada? http://allegro.pl/pompa-do-wody-czystej-brudnej-280w-i2197338627.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A coś takiego się nada? http://allegro.pl/po...2197338627.html Niet, nie nada To pompa zanurzeniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cidrax Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Niet, nie nada To pompa zanurzeniowa Ale co w związku z tym? Nie nadaje się z powodu tego, że temp. nie wytrzyma, czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Warzyłeś kiedyś JAKIEKOLWIEK piwo? Lub widziałeś jak się warzy? Edytowane 14 Marca 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cidrax Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Warzyłeś kiedyś JAKIEKOLWIEK piwo? Lub widziałeś jak się warzy? Chodzi mi o to, czy nie da się tego w jakiś łatwy sposób przerobić? Jak narazie moja wiedza jest tylko wiedzą teoretyczną, więc proszę o wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Nadaje sie jak najbardziej.. do pompowania wody ze studni... np. do chłodzenia.. I do niczego więcej do naszych celów.. aluminiowa, nie do umycia bez rozkręcenia no i kawał gumy w środku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Nadaje sie jak najbardziej.. do pompowania wody ze studni... np. do chłodzenia.. I do niczego więcej do naszych celów.. aluminiowa, nie do umycia bez rozkręcenia no i kawał gumy w środku... I jest zanurzeniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ale z tankofermentora można by piwo pociągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ale z tankofermentora można by piwo pociągnąć Tak nie do końca, bo pompa ma być całkowicie zanurzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi