Qxa Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Polecam Ci pompę tellarini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 w trzecim linku trzeba zjechać na dół strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 w trzecim linku trzeba zjechać na dół strony No to duża podpowiedź Wygląda na to że są takie same i w dodatku to chyba te poleca Qxa. Widziałem takie w markecie Jula, w wersji na wiertarkę i z zamontowanym silnikiem jak tu : http://www.okazje.in...mpaign=sklepy24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No to duża podpowiedź Wygląda na to że są takie same i w dodatku to chyba te poleca Qxa. Widziałem takie w markecie Jula, w wersji na wiertarkę i z zamontowanym silnikiem jak tu : http://www.okazje.in...mpaign=sklepy24 Silnik dojdzie w następnej kolejności. Zastanawia mnie ta różnica w cenie, bo jest dość znaczna ale faktycznie mi też wyglądają na te same modele o innych nazwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Skoro różnic nie widać to po co przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 a zacier przepchną te pompy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 a zacier przepchną te pompy? Pompa wygląda na taką samą jaka opisywana jest w poście nr 48, więc chyba się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Pompa dziś do mnie dotarła. Pompa nosi nazwę: Pompa per trapano TR 14 (ITA), Drill pump TR 14 (ENG), producent: Tellarini Pompe. Myślę że należy sprostować jedną rzecz, na stronie z linku nr 3 (tam też kupiłem pompę) podane jest że pompa wykonana jest z mosiądzu, jednak tak nie jest, okazuje się że materiałem korpusu, wirnika i króćców (14mm) pompy jest brąz a to chyba dobrze. Jeśli jest ktoś zainteresowany posiadam szczegółowe zdjęcia rozkręconej pompy oraz instrukcji (język angielski). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 jak możesz to wrzuć te zdjęcia na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Jak to jest jedni piszą że z mosiądzu się nie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Wrzucę to na raty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 następne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 i instrukcja: Podobno po kilku warkach zaczyna kapać z uszczelnień, gdzieś pisał tak Qxa. Ogólnie będę używał tej pompy do gorącej wody (80st) oraz chłodzenia brzeczki chłodnicą przeciwprądową (montaż pompy na końcu chłodnicy-pompowanie wystudzonej brzeczki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Do instalacji HERMS ( cyrkulacja brzeczki) się nie nadaje ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Do instalacji HERMS ( cyrkulacja brzeczki) się nie nadaje ?. nie wiem bo w tym celu nie kupowałem...ale sama pompa jest chyba tym samym co pompa n20 z "Winiarza"...przeczytaj dokładnie cały temat a znajdziesz odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 W USA się nie kombinują http://www.chuggerpumps.com/index.php na jaką ciebie stać taką wybierasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 W USA się nie kombinują http://www.chuggerpumps.com/index.php na jaką ciebie stać taką wybierasz U nas alternatyw pompowania jest wiele, a te dedykowane pompy niestety drogie. Problem polega głównie na podjęciu decyzji co wybrać z rzeczy niededykowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 znam ten problem mam już 3 pompy narazie najlepiej spisuje się ta od pralki. A szukam jeszcze jednej do whirpoola w 100l garze i temat uważnie śledzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Te pompy z USA są ok, pytanie jakie powinno być napięcie ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 115V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Po zakupie dochodzi jeszcze kombinowane z transformatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 trzeba 2 kupić i używać na raz podłączone szeregowo tak kiedyś znajomi ładowali pilota do samolotu kupionego w USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 znam ten problem mam już 3 pompy narazie najlepiej spisuje się ta od pralki. A szukam jeszcze jednej do whirpoola w 100l garze i temat uważnie śledzę. Czy mam rozumieć, że pompa od pralki nie radzi sobie ze zrobieniem whirpoola w tak dużym garze ?? Właśnie przymierzam się do zwiększenia wybicia i jednoczesnej przebudowy browaru na HERMS i byłem już na 99% przekonany do wykorzystania pompek pralkowych Jakie są wasze doświadczenia z takimi pompami w dużych garach ? Myślałem, że do whirpoola nie potrzeba jakiejś ogromnej mocy - w końcu chyba nawet 100 L zacznie wirować.. Tak mi się fajnie widziało - jednoczesne chłodzenie przez wymiennik + whirpool przez stycznie umieszczony wylot w garze warzelnym.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wiktor pisał, że u niego whirpool działa na pompie od pralki. Ale on ma w scianki wspawane pod odpowiednim kątem wyprowadzenia. Wysyłam Wiktorowi właśnie gar do wspawania wyprowadzeń jak odeśle to potestuję najpierw na pompie od pralki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi