moon Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, Kupiłem 0,5 litra syropu z chleba świętojańskiego i zastanawiam się czy nie dodać do jakiegoś stouta? Ktoś ma jakieś doświadczenie? Cóś takiego jak to: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?user_id=5112&partner_id=&code= Pozdr. Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) W Lidlu był kiedyś syrop z buraków cukrowych. Do kawy używam. Kilka dni temu wpakowałem cały słoik do 'odpadów' z wysłodzin nibyRISA po mojemu. Ok 10litrów 14blg było plus słoik, bulgota, pachnie ale co tam jest w środku nie mam pojęcia. Dopiero za jakiś czas się przekonam. Możesz poczekać na okazję do użycia. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Chleb świętojański- ładna nazwa, ale wygląd.. . Nie wiedziałem w ogóle co to takiego, poszukałem i ani trochę wygląd strąków nie pasuje mi do nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Tylko syrop z buraków cukrowych to tak właściwie nierafinowany cukier. Czyli dodałeś cukiier plus dodatkowe aromaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Mogę się podpiąć? Mam trochę melasy z trzciny cukrowej, i zastanawiam się co z tym fantem można zrobić, ktoś coś robił? używał w piwowarstwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ja używałam, z bardzo dobrym efektem. Zrobiłam mocne piwo świąteczne z dodatkiem melasy (link tu), jeszcze powinno trochę poleżakować, ale melasa dała fajny aromat wędzonych śliwek, lekko dymny, bardzo charakterystyczny. Mi pasuje i pewnie spróbuję kiedyś coś jeszcze z melasą popełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 eee, to ja za cienki jestem, pokombinuję jakiegoś prostego ejla z melasą, my głównie do pierników jej używamy... trochę na pierniki już za późno ale może jakiś mały sort się uda pseudo piernikowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolhc Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 ja piłem rakije robioną na strąkach chleba świętojańskiego i była wyborna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się