Tezi Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, w załączniku jest screen i program w zip-ie z rozszerzeniem .jar prezentujące podstawę GUI programu. Co Wy na to? Jakieś sugestie? Jak coś jest niejasne to pytajcie. Pozdro Darek HomeBrewMaster.zip Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Tezi pan_czarny, Mesive, Lary i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 no no, gustownie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieprzem Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Czekam z niecierpliwością na pierwszą alfę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Czym się różni "goryczka" od "wskaźnika goryczki"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Goryczka, to wyliczone IBU, a wskaźnik goryczki, to stosunek IBU do gęstości brzeczki podstawowej (przelicznik tutaj - http://www.piwo.org/...160#entry180706), mówiący poniekąd o faktycznym odczuciu goryczy w piwie. Szukanie nie boli Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Mesive Lary 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) jak jeszcze zaimportuje receptury z Brewtarget to go biorę w planach widzę jest import Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) A w czym kolega pisze programik? Na .Net'a to mi to nie wygląda . Chyba, że się mylę. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagicznyJanusz Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 W poście #8 pada odpowiedź, że Java. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieprzem Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Jak tam postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieprzem Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Czyżby projekt upadł? Szkoda, bo zapowiadał się ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezi Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Jeszcze nie upadł i mam nadzieję, że nie upadnie Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu niestety (przez pracę) i przez to trochę projekt odsunąłem na bok, ale niedługo postaram się coś wrzucić nowego już mam praktycznie zrobione całe GUI. Teraz trzeba będzie się wziąć za bazę danych, na początek bardzo ubogą tylko na potrzeby późniejszych testów i można kodzić dalej windows13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pół roku minęło. Czy coś się dzieje w temacie, czy też jednak nic z tego nie będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba667 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Oby coś wyszło bo sie zapowiadało rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Po pół roku to już by był jakby miał być. Z tego wnioskuję, że nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Czuje spisek. To na pewno UFO go porwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A ja powiem tak. Po przeczytaniu kilku dobrych książek traktujących o warzeniu piwa nie jest potrzebny program, no chyba, że jakiś kalkulator/przelicznik aby tworzenie receptury zajmowało mniej czasu, ale to przecież właśnie w tym tkwi cała przyjemność. Dla kogoś kto ma jakieś pojęcie o piwie programy są zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Hmm... A jakie jest Twoim zdaniem podstawowe zastosowanie programu jeśli nie przeliczanie Blg, IBU, koloru + przechowywanie receptur i magazynu? Może czegoś 'nie czuję' w tym sporcie, ale zawsze mi się wydawało że właśnie taka jest idea tych programów... Nie mają zastępować umiejętności i wiedzy piwowara, tylko przyspieszać tworzenie receptur. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez adamsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Chętnie użyję programu, w szczególności jeśli autor podejdzie do tematu "elastycznie", budując go na opiniach doświadczonych piwowarów. Chętnie pomogę oczywiście: Ja bym chciał aby program generował gotowy plik txt z nastawami temperatur do mojego sterownika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi