tatamatyldy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jakiś czas temu warzyłem piwko i naszła mnie myśl na temat czasu chmielenia. Jeżeli przyjąć, że na goryczkę dajemy 60min i po tej godzinie nic z chmielu się nie da wycisnąć to z aromatem już jest inaczej. Zastanawia mnie kwestia, co się dzieje z nim po zakończeniu gotowania. Z przyczyn technicznych nie używam chłodnicy, więc stygnięcie trochę trwa. Jak taki proces wpływa na aromat. Czy stosując worki do chmielenia zaraz po skończeniu gotowania należy je wyciągnąć, czy można je zostawić na dłużej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 ja do końca chłodzenia trzymam wszystkie worki z chmielem do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 http://www.piwo.org/topic/10132-artykul-byo-hop-stand-chmielenie-whirpoolowe/page__hl__whirpoolowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatamatyldy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dzięki wielkie już czytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się