WiHuRa Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Kolor czarny, rubinowe przebyłyski, klarowne Piana beżowa, drobnopęcherzykowa, niewielka, opada szybko, klei szkło Aromat całkowicie zdominowany przez amerykańskie chmiele, bardziej żywiczny niż cytrusowy co świetnie się komponuje z ciemny piwem Smak głównie chmielowy, odczucie w ustach średnio pełne (dobrze odfermentowane, nie czuje się tego wysokiego ekstraktu), lekka cierpkość i kwaskowość od ciemnych słodów, goryczka wyraźna - przyjemna Wysycenie niskie, odpowiednie Ogólnie bardzo dobrze skomponowane piwo, mocne aczkolwiek wysoka gorczyka i lekka kwaśność sprawiają, że piwo mimo wysokiego ekstraktu jest lekkie w odbiorze, pije się bardzo przyjemnie. Mimo, że piłem ledwie kilka piw określanych jako CDA to to piwo spełnia założenia tego stylu, paloność ograniczona do min., właściwie tylko kolor i wspomniana cierpkość/kwaśność mówią o ich obecności. Jedno z lepszych piw jakie dane było mi pobrać z depozytu. Bez żadnych uwag z mojej strony, gratuluje udanej warki. Edit: Wypite jako drugi piwo wieczorem. Jak skończyłem to nieźle mnie siekło. Zdradziecka była ta pijalność Edytowane 21 Stycznia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dziękuję za recenzje Też jestem zadowolony z tego piwa mam nadzieję, że uda się go powtórzyć z podobnym skutkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi