Lary Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Hej, jutro wybywam na kilka dni do stolicy Czech i chciałbym spróbować jakiś dobrych piw od południowych sąsiadów. Czy ktoś był w Pradze i może polecić jakiś multitap? Na jakie marki piwa zwracać uwagę i gdzie ich ewentualnie szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Polecam lekturę z blogu The Beer Vault, Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 http://piwnapraha.wordpress.com/ Najbardziej zapamiętałem: browar w klasztorze, Tri Ruzi, Baszta - tu była pyszna kaczka. No i oczywiście obowiązkowo U Fleku. Nowomieszczański i Piwowarski Dum odpuścić sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ja u Fleku bym odpuścił i wybrał się do zly casy, kulovego blesku, pivnego tramwaju czy tez zubatego psa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Nie no, najstarszy browar warto zobaczyć i choćby jedno wypić w korytarzu. Piwo nie jest złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ja u Fleku bym odpuścił i wybrał się do zly casy, kulovego blesku, pivnego tramwaju czy tez zubatego psa. Po to, żeby w Pradze napić się tego samego, co można wypić w KiK, Chmielarni czy CNK? Jak dla mnie to bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi666 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ja również jutro będę w Czechach. czasu na zwiedzanie nie mam niestety. Ale jakies supermarkety odwiedze, co warto spróbować, a co omijać? Z Czeskich piw znam tylko urquella i regenta, reszta jest mi jeszcze obca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Trzeba się przeprosić z browar.biz Biniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Trzeba się przeprosić z browar.biz No chyba niestety Jak spojrzałem na nazwy tych czeskich piw to bez ratebeera i browarbizu na smartfonie nie mam co wchodzić do pubu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ja bym w ciemno walił na Żiżkov do knajpy U Slovanske Lipy. Wszyscy tam bywają. Albo po sąsiedzku do U Vodoucha. http://www.uslovanskelipy.cz/ http://uvodoucha.pivovarkostelec.cz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jako, że już wróciłem postanowiłem zrobić małe podsumowanie. Nota Bene - Berr Point jest obecnie zamknięty z powodu remontu, ale w części restauracyjnej leją ekstra piwa - Falkon, Matuska, Unetickie; bardzo ładny lokal Prague Beer Museum - na kranach same pilsy, duża część z browarów koncernowych Tlusta Koala - poza Kocourem Cherry (sztuczna wiścia w śmietanie) same koncerny U Fleku - fajne piwo, fajny klimat Kulowy Blek - analogicznie do Nota Bene + Kocour Pivobar u Dobranskych - nie istnieje Klasterni Pivobar Strahov - fajne miejsce, ale piwa nie robią szału - lekka aipa, weizenbock, pils i ciemny lager. Warto wpaść w trakcie zwiedzania Hradczan Piwotek Pivni - byłem na Husyckiej 37, dokładnie pod tabliczką i lokalu nie znalazłem Zubaty Pies - akurat tego dnia był zamknięty, klimat słaby, ale sporo dobrego piwa do wypicia Udało mi się też trafić na lokal, który został otwarty 5 dni temu - Pivni Mapa - http://pivnimapa.eu Ogromna ilość kranów, nie wszystkie jeszcze podpięte. Piłem bardzo dobrego risa i aipę. Bardzo fajna obsługa i nie duże ceny. Poza Nota Bene to było najfajniejsze miejsce w Prawdze, w którym piłem piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Czeskie piwa przynajmniej mają podany pełny skład i nie wstydzą się, że używają ekstraktu chmielowego albo syropu glukozowo-fruktozowego. A w Polsce, według Wszechwiedzącego Guru, napis "Zawiera słód jęczmienny" jest tylko dlatego, bo przepisy nie wymagają podawania pełnego składu. Tak jakby to coś kosztowało, podać pełny skład. Pewnie milimetr kwadratowy więcej farby drukarskiej robi różnicę. Edytowane 5 Lutego 2014 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Powiedz mi, po co ten ton postu? Ani ja nie jestem owym "guru", ani nie lansuję żadnych tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1000 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Piwotek Pivni - byłem na Husyckiej 37, dokładnie pod tabliczką i lokalu nie znalazłem Jesli chodzi o pivni rozmanitost to sie przenisli przed pol rokiem. Nowy adres Korunní 106, Praha 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Szkoda, że o tym nie wiedziałem. Polazłem na miejsce, sugerując się stroną Nomada. Cóż, jest po co do Czech wracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi