aniolhc Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Właśnie robię kolejne piwo i podczasz warzenia w garze zaczęło pływać mi coś takiego. Zapewne to jakieś białka ale skąd się to wziąło i co z tym zrobić i co to oznacza? Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Przełom, tak ma być. Im więcej i im większe te kłaczki tym lepiej. Inaczej zwane osadem gorącym. To głównie białko. Gotowanie brzeczki ma za zadanie między innymi właśnie to, żeby wytrącić jak najwięcej białek z brzeczki. Edytowane 1 Lutego 2014 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolhc Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Pierwszy raz mi się zrobiło coś takiego A to potem opadnie? wygotuje się? zniknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Osiądzie na dnie. Po chłodzeniu staraj się jak najmniej tego wlać do fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Powinno po zrobieniu wiru w garze opaść. Jak przejdzie trochę do nastawu to opadnie po fermentacji. Jacety mnie ubiegł Edytowane 1 Lutego 2014 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się