aniolhc Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Właśnie robię kolejne piwo i podczasz warzenia w garze zaczęło pływać mi coś takiego. Zapewne to jakieś białka ale skąd się to wziąło i co z tym zrobić i co to oznacza? Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Przełom, tak ma być. Im więcej i im większe te kłaczki tym lepiej. Inaczej zwane osadem gorącym. To głównie białko. Gotowanie brzeczki ma za zadanie między innymi właśnie to, żeby wytrącić jak najwięcej białek z brzeczki. Edytowane 1 Lutego 2014 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolhc Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Pierwszy raz mi się zrobiło coś takiego A to potem opadnie? wygotuje się? zniknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Osiądzie na dnie. Po chłodzeniu staraj się jak najmniej tego wlać do fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Powinno po zrobieniu wiru w garze opaść. Jak przejdzie trochę do nastawu to opadnie po fermentacji. Jacety mnie ubiegł Edytowane 1 Lutego 2014 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi